22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKKEKÖY - SAMSUN

Mübadiller Kutlukent'te buluşuyor

Samsun'da, Kutlukent Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen 'Balkan Türkleri ve Mübadiller Buluşması' için hazırlıklar tamamlandı.

Balkan Türkleri ve Mübadiller Buluşması, Kutlukent Beldesi Asarağaç Mesire yerinde pazar günü gerçekleştirilecek. Asarağaç mesire yerinde bu yıl Kutlukent Belediyesi'nin yaptığı yapay şelale, alışveriş merkezi, ahşap restoran hizmete açılacak. Türkiye genelinde faaliyet gösteren tüm mübadil derneklerinin katılımıyla yapılacak olan buluşmada geleneksel hale gelen etli pilavı ikramı yapılacak. Mübadil sanatçılardan Faruk Yılmaz ve Süheyla Solak ise halk konseri verecek.

Mübadiller buluşmasına her yıl Türkiye'nin birçok yerinden binlerce kişinin katıldığını belirten Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Ben ilk etkinlikte, 'Atalarımız göçmen kuşlar gibiydi, onlar bu ülkeye kondular ve ülkemize çok şey kattılar, gerçek bir vefa duygusu içindeydiler' demiştim. Bizler de onların çocukları, torunları olarak bu emanete sahip çıkmalıyız. İşte bu nedenle bu buluşma çok önemli, dedelerimizin kültürü Anadolu'daki diğer kültürlerle kaynaştı, büyük Anadolu kültürüne renk kattı. Bu nedenle bu buluşma yalnızca mübadiller buluşması olarak anlaşılmasın. İşte bu duygu ve düşüncelerimle tüm vatandaşlarımızı bu ortak coşkuya, ortak heyecana katılmaya davet ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 17:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan akyüz IP: 88.226.209.xxx Tarih : 19.01.2008 17:13:17

kutlukent belediyesine yapmıs oldugu hizmetlerden dolayı tesekkür ederizz