19
Mayıs
2024
Pazar
TEKKEKÖY - SAMSUN

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 'saanen' keçilerinin ıslağına başladı...

OMÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Akdağ, çalışmaların tamamen bilimsel ortamda gerçekleştirileceğini belirterek, "Saanen keçilerinin çiftleşme dönemleri muhtemelen Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek. Bu döneme kadarı veri hazırlıklarını tamamlayacağız. Saflaştırma çalışmalarımız tamamen bilimsel ortamda gerçekleştirilecek ve yetiştirici bazında, köy şartlarında devam edecek.

 Ayrıca, yörede beslenen kıl keçisi popülasyonlarını da Saanen keçileriyle çiftleştirerek ıslah edeceğiz. Böylece, sütçü ve ormana zarar vermeyen, meralardan yararlanabilen Saanen-Kıl Keçisi ıslah çalışmalarını gerçekleştirmiş olacağız. Tekkeköy hayvancılığı için hayırlı bir çalışma içersindeyiz" dedi.


Tekkeköy İlçesi'nin hayvancılık potansiyelinin gelişmeye açık olduğunu ve yöre için en uygun seçimin süt hayvancılığı olacağını, bu nedenle büyük ve küçükbaş süt hayvancılığının desteklenmesi gerektiğini, coğrafi yapı itibariyle de mera ve yem bitkileri ekilişlerinin hayvancığı geliştireceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Filiz Akdağ, Tekkeköy'deki sığır ve koyun işletmelerinde de incelemelerde bulundu

iha-samsun
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 12:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?