22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKKEKÖY - SAMSUN

Selzedenin prim borcu 6 ay ertelendi

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Kriz Komitesi'nin selin ardından devam eden hasar tespit çalışmalarında bin 341 ev ve işyerinin zarar gördüğünün belirlendiğini söyledi.

İl Kriz Komite üyeleriyle birlikte Samsun'da 24 Ağustos'da yaşanan sel felaketinin ardından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, yaşanan sel felaketi sonrası vakit kaybedilmeden, kriz masası oluşturulduğunu koordineli bir şekilde çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Güzeloğlu, devam eden hasar tespit çalışmalarında 970 işyerinin hasar gördüğünü, 5 evin oturulamaz halde olduğunu, 366 evin ise az hasarlı olmak üzere toplam bin 341 ev ve işyerinde zarar ziyan oluştuğunu dile getirdi.

19 Mayıs, Tekkeköy ve Bafra ilçelerinde 3 bin 944 dekar tarım alanında üreticilerin 678 bin 725 YTL zararının tepit edildiğini kaydeden Güzeloğlu, "Başbakanlık tarafından acil olarak 500 bin YTL gönderilmiştir. Bayındırlık ve İs kan Bakanlığı'ndan aynı orandan destek gelecektir. Hasar tespitlerinin ardından gerekli rapor Maliye Bakanlığı'na sunulacaktır. Bağ-kur sigortalılarının başvuruları halinde 6 aylık pirim borçları başvuru halinde 6 ay ertelenecektir. Kredi kullanmak isteyen esnafa gerekli kredi kolaylığı sağlanacaktır. Çeşitli odalarla yapılan görüşmelerde destek sağlanacağı konusunda bilgiler verilmiştir" dedi.

Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapı çalışmalarının yenilenmesine başladığını ama DSİ ile yapılacak ortak çalışmayla köklü sonuçlar bulunacağını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 19:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?