23
Mayıs
2024
Perşembe
TEKKEKÖY - SAMSUN

Sigarayı bırakıp ödülleri kaptılar

Tekkeköy'de, "Sigarayı Bırakma Kampanyası" çerçevesinde sigarayı bırakan 181 kişiden 43’üne, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle değişik hediyeler verildi. Hediyelerini çekilişle belirleyen vatandaşlardan 10’u bisiklet kazandı.

Tekkeköy Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu’nun öncülüğünde Sağlık İl Müdürlüğü’yle yapılan işbirliği sonucu kampanyaya katılarak sigarayı bırakanlara hediyelerinin verilmesi için İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Şeşen’in sigarayı bırakma yollarını anlattığı konferansın ardından sinevizyon gösterisiyle sigaranın verdiği zararlar gösterildi. Daha sonra sigarayı bırakan 43 kişi çekilişle hediyelerini belirledi.

Sigarayı bırakarak çekilişe katılmaya hak kazananlardan hamile olan Çağla Gümüş ve 70 yaşında olup 40 yıldır sigara tiryakiliği bulunan Bilal Uçar dikkat çekti. Çekilişte 10 adet bisiklet Bilal Türk, Sami Albayrak, Hasbi Üstündağ, Cafer Uzun, Nuran Altuntaş, Mehmet Yazıcı, Selçuk Yılmaz, Nurettin Güven, Osman Özgür ve Nazif Uzun, bisikletleriyle poz verirken, "Biz bisikletin yanı sıra sigarayı bırakarak sağlığımızı kazandık. Kaymakam Kamil Kıcıroğlu’nun bize en büyük hediyesi sağlığımızdır" dedi.

Bu arada, törende Kaymakam Kıcıroğlu tarafından kampanyaya maddi destekte bulunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgesi alanlardan Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel, "Biz bu sigarayı yıllardır içmiyoruz, bize hediye yok mu deyince Kaymakam Bey bize teşekkür belgesi verdi" diye konuştu.

Teşekkür belgesi alan bir diğer isim olan işadamı Fahrettin Ulusoy ise sigaranın zararını hayatından örnek vererek anlattı. Ulusoy, "Ben 1990’da Avrupa’da akciğer kanserinden dolayı ameliyat oldum. Allah nasip etti ölümden döndüm. 23 sene sigara içtikten sonra geçirdiğim ameliyatın ardından sigarayı bırakarak sağlığıma kavuştum. Sigarayı herkes bırakmalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 13:47:19
Güncelleme :17 Ekim 2005 Pazartesi 10:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhhammetöğüten IP: 88.230.205.xxx Tarih : 14.04.2007 11:05:25
arkadaslarımızı tebrık edıyor ve boyle guzelş etkınlıklerıj devamnı dılıorum