18
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKKEKÖY - SAMSUN

Sigarayı bıraktılar ödülü kaptılar

Beş yıl öncesine kadar dünyanın en kaliteli tütününü yetiştiren Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde Ödüllü Sigara Bırakma Kampanyası düzenlendi. Kampanyaya katılan sigara tiryakileri kura ile ödüllerini aldılar.

Tekkeköy'ün adını, yetiştirdikleri birinci sınıf tütünle dünyaya duyuran ancak kota uygulamasıyla birlikte tütüncülüğü bırakmalarına rağmen tiryakiliği bir türlü bırakamayan halk için "Sigarayı Bırakma Kampanyası" düzenlendi.

7 Şubat’ta start alan Tekkeköy Kaymakamlığı’nın organizesi, Tekkeköy ve Kutlukent Belediyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin işbirliğinde düzenlenen sigara bırakma kampanyası sona erdi.

Kampanyaya katılan 120 kişiden sigarayı bırakan 2’si kadın 8 kişi için Ali-Emine Kahvecioğlu Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törende, sigarayı bırakan tiryakiler önce testten geçtiler. Düzenlenen kura ile 30 yıllık tiryaki Hatun Asar (50), 20 yıllık tiryaki Gülüşan Bastan (45) ile 20 yıllık tiryaki Hasan Biçer (43) bisiklet kazanırken, 30 yıllık tiryaki Şakir Alkan (58), 20 yıllık tiryaki Bahri Ardal (45), 20 yıllık tiryaki Güven Apaydın (42), 18 yıllık tiryaki Selahattin Yamanoğlu (45) ve 30 yıllık tiryaki Mustafa Şahin (48) birer kol saati kazandı.

Kura sonucu belirlenen ödülleri sahiplerine teslim eden Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, Tekkeköylüler’e sigarayı bıraktırma konusunda azimli ve kararlı olduğunu söyledi.

Çoğu sigara tiryakisi olan Tekkeköylüler’in sigarayı bırakması için sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Kaymakam Kıcıroğlu, "Bir kişiye bile sigarayı bıraktırabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Kaymakam Kıcıroğlu, söz konusu kampanyanın ikincisini 31 Mayıs 2005’de düzenleyeceklerini hatırlattı. Sigarayı bırakan tiryakiler ise çok mutlu olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 14:06:39
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 17:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?