17
Mayıs
2024
Cuma
TEKKEKÖY - SAMSUN

Tekkeköy Sağlık Ocağı, ödül kazandı

Türk Tabipler Birliği tarafından Prof. Dr. Nusret Fişek anısına düzenlenen ’’Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü’’nü kazanan Tekkeköy Sağlık Ocağı’na, törenle birincilik ödülü asıldı.

Türkiye genelinde tüm sağlık ocaklarının katılığı ve halk sağlığı alanında gerçek yada tüzel kişi veya kişileri ödüllendirerek, halk sağlığının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmada, Tekkeköy Sağlık Ocağı birinciliğe layık görüldü. Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü’nün, imkanları ölçüsünde başarılı hizmet veren ve bölgesinde toplumla kaynaşmış sağlık ocaklarını kamuoyuna duyurarak, bütün sağlık ocaklarını daha iyi hizmet vermek yönünde özendirmek amacıyla verildiği bildirildi.

Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü’nü kazanan, 15 doktor ve 47 sağlık personeli ile 50 bin kişiye hizmet veren Tekkeköy Sağlık Ocağı’nda, Vali Mustafa Demir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımı ile tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Mustafa Demir, Tekkeköy Sağlık Ocağı’nın Türkiye 1.’si seçilmesinin Samsun için büyük onur verici bir durum olduğunu belirterek, sağlık ocağı personelini tebrik etti.

Sağlık hizmetlerinde Samsun’un çok iyi olduğunu, ancak bazı eksiklerinin bulunduğunu, bu eksikliklerinin elbirliği ile aşılabileceğini vurgulayan Demir, Türkiye’de son yıllarda sağlık hizmetlerinin iyileşme yönünde büyük bir ivme kazandığını ifade etti. Koruyucu sağlığın önemine de değinen Demir, "Korumanın çaresi basit. Vatandaşlara korunabilmeyi öğretmek lazım. Neyin kirli, neyin temiz olduğunu öğretebilirsek, hastalıkların yüzde 50’sini önlemiş oluruz. Bu da eğitimle mümkün" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kılınç da, 127 sağlık ocağı, 14 hastane ve 5 bin 200’e yakın personel ile Samsun’a ve bölgeye hizmet verdiklerini kaydetti. Tekkeköy Sağlık Ocağı’nın, Türkiye’de yılın sağlık ocağı seçildiğinin altını çizen Dr. Kılınç, bu başarıda katkısı olanları kutladı.

Samsun-Sinop Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ise Tekkeköy Sağlık Ocağı’nın, diğer sağlık ocaklarına örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Tekkeköy Sağlık Ocağı’nın aldığı ’’Nusret Fişek Sağlık Ocağı Ödülü’’ birincilik şildi, Vali Mustafa Demir tarafından sağlık ocağının köşesine konuldu. Törende Tekkeköy Sağlık Ocağı’nın Türkiye 1.’si seçilmesi başarısında katkısı olan doktor, hemşire ve sağlık personelinden oluşan 61 kişiye teşekkür belgesi verildi.

Törende Tekkeköy Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Öztürk, Tekkeköy Sağlık Ocağı Sorumlu Doktoru M. Serdar Beyazıt da hazır bulundu.

SALİH KASIM SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 09:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?