20
Mayıs
2024
Pazertesi
TEKKEKÖY - SAMSUN

Tekkeköy'de atıl binalara Milli Eğitim talip

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Selyeri Mevkii'nde Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 76. Şube Müdürlüğü'nün atıl vaziyetteki 3 trilyon lira değer biçilen 30 dönümlük arazisi ile arazi üzerindeki hizmet binası, sağlık ocağı, lojmanlar ve hangarlarına Milli Eğitim Müdürlüğü 1 trilyon liraya talip oldu.
Samsun'un nemine direnmeye çalışan ve sıvaları dökülmeye yüz tutmuş binaları eğitim kampüsü yapmak için istediklerini belirten Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, genel müdürlük ve bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunduklarını kaydetti.
Samsun'un eğitim konusunda çok büyük eksikleri bulunduğunu, eğitime destek kampanyalarıyla 15 trilyonluk yatırım yaptıklarını, 10 yılda bir lise yapılmayan şehre son bir yılda 7 lise kazandırdıklarını ve bunların önümüzdeki eğitim-öğretim sezonuna yetiştirileceğini dile getiren Cevdet Aydın, "DSİ 7. Bölge Müdürümüz Halit Uzunkaya'dan eğitim kampüsü yapmak istediğimiz arazi ve binalar konusunda yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.
Boş binaların korunması için DSİ personelinin nöbet tuttuğu araziyi ve binaları biran önce istediklerini kaydeden Cevdet Aydın, konuyla ilgili DSİ 7. Bölge Müdürü Halit Uzunkaya'nın amcasının oğlu AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'dan da yardım istedi.
Atıl durumdaki arazi ve binalara çok büyük ihtiyaçları olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:
"Milletvekillerimiz Musa Uzunkaya ve Cemal Yılmaz Demir, arazi ve binaların eğitim kampüsü için ideal olduğunu ve yardımcı olacaklarını söylediler. Hazırda 24 derslik olabilecek bina var. Mevcut hangarlar restorasyonla atölye, spor salonu ve yemekhaneye dönüştürülebilir. Sağlık ocağı da var. Tahminen 4 bin öğrencimizi şuanda kullanılmayan bu binalarda okutabiliriz. DSİ, 3 trilyon lira istiyor. Biz rakamı 1 trilyona çekmeye çalışıyoruz. Binalar zaten kullanılmıyor. Bu işe 'olacak' gözüyle bakıyorum"
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 15:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?