17
Mayıs
2024
Cuma
TEKKEKÖY - SAMSUN

Tekkeköy'de hayvancılığı geliştirme atılımı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nun girişimleriyle Çanakkale'den getirilen iyi huylu 24 keçi, Yukarı Çinik Köyü'ndeki 3 besiciye teslim edildi.
Saanen Keçilerini Yaygınlaştırma Projesi (SAKYAP) kapsamında getirilen iyi huylu keçilerin besiciler Mustafa Arslan, Enver Süren ve Mehmet Yıldız'a verildiğini söyleyen Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, "Bu iyi huylu keçilerin tanesini 180 milyon liradan aldık. 24 tanesi 4 milyar 320 milyon lira. Keçi bedellerinin yüzde 50'sini besiciler, yüzde 50'si ise Tekkeköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanmıştır" dedi.
Kaymakam Kıcıroğlu, projeden faydalanmak isteyenlerin İlçe Tarım Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, 10 adet keçiye kadar destekleme yapılacağını hatırlattı.
Saanen keçi ırkının Türkiye'de sütçü keçilerin ıslahında kullanıldığını ve İsviçre kökenli bir ırk olduğunu dile getiren Kaymakam Kıcıroğlu, "Canlı ağırlıkları keçilerde 50 kilo, tekelerde 65-70 kilo dolayında. Bu keçiler mera ve çevre şartlarının iyi olduğu ortamlarda 280 gün sağılır. Süt verimleri yılda 700 kilo civarındadır. Döl verimleri yüksek olup, ikiz ve üçüz doğum oranları fazladır. En iyi özelliği ise ağaçlara zarar vermemesidir. İlçemiz ve bağlı köylerimizde Saanen ırkı keçileri yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2004 Cumartesi 19:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?