25
Nisan
2024
Perşembe
SİNOP

'Mehmet ağabey'e son görev

Gençlerin eğitimi için gece gündüz demeden koştururken, dün vefat eden Sinop'un eğitim gönüllüsü Mehmet Demir (51), Sinop Alaaddin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurbağ Mezarlığı'na defnedildi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda kanser hastalığına yakalanan Mehmet Demir'in cenaze namazına Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, CHP İl Başkanı Mustafa Acun, Sinop Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİSAD) Başkanı Hikmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'nin değişik illerinden eğitim dönemlerinde emeği geçen çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. 51 yaşında ve 2 çocuk babası olan Mehmet Demir, yaklaşık 4 aydır tedavi görüyordu.

Okyanus Eğitim A.Ş ve SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak, Mehmet Demir'in, tedavisi boyunca devamlı tevekkül içerisinde olduğunu belirterek, "Hayatını gençlerin eğitimi ve ahlaklı bireyler olarak yetişmesi için adayan Mehmet Demir kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Adeta tek kişilik vakıf gibi çalışırdı." dedi.

Yakın arkadaşı Hamdi Özdemir de Mehmet Demir'in, maddi ve manevi bütün imkanları ile gece gündüz demeden öğrencilerin her ihtiyacına koşturduğunu belirterek, "Bir bakmışsınız gecenin 03.00'ünde hastanede hasta olan bir öğrenci kardeşimizi getirmiş, kendi çocuğu gibi sabaha kadar başında bekliyor. O, adeta 'Sinop'un Mehmet Abisi'ydi. Sinop Karayolları'ndan işçi emeklisi olduktan sonra bütün mesaisini eğitim hizmetlerine ayırdı. En çok ettiği dua ise 'Rabbim, şu hizmet işimi elimden almasın' olurdu." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2013 Çarşamba 17:58:36
Güncelleme :9 Ocak 2013 Çarşamba 13:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?