15
Mayıs
2024
Çarşamba
DURAĞAN - SİNOP
Belediye Sayfaları

Durağan'a yeni ceviz bahçeleri

Sinop'un Durağan ilçesinde 20 yıl öncesine kadar en önemli gelir kaynaklarından birisi olan ceviz, tekrar ilçenin önemli tarımsal ürünü haline getiriliyor. 

Durağan Tarım İlçe Müdürü Mustafa Gültekin, ceviz üretimini geliştirme konusunda büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirterek, bu yıl 3 bin aşılı, salkım meyve verme özelliğinde fazla büyümeyen bodur tip ceviz fidanı dağıttıklarını söyledi. Gültekin, "İlçemiz dağıyla, ovasıyla ceviz üretimine ülkemizdeki en uygun yerlerden birisi olmasına rağmen, geçmiş yıllarda bilinçsizce bu ekonomik gelir kaynağımız kesilmiş. Bu yıl müdürlüğümüzce kapama ceviz bahçesi yapmak isteyen vatandaşlarımızı tespit ettik. Bunlara birinci sınıf özel aşılı bodur ceviz fidanlarını temin ettik. Sadece bu fidanları yarı bedeline vatandaşa dağıttık. Bu fidanlar bakılmaları durumunda hemen meyve verimine başlayacak. 8-10 yaşına geldiğinde 50-100 kilogram arasında ceviz verecek" dedi 

Tarım İlçe Müdürlüğü elemanlarının kontrolünde fidan dikimlerinin sağlandığını kaydeden Gültekin, "Bu sayede ilçemize bir kaç yıl sonra önemli girdi sağlamaya başlayacaktır. Ayrıca bunun dışında 1500 elma, 1500 kiraz ve bin adet de armut fidanı ile yine yarı bedelli olarak bahçeler kuracağız. Özellikle gurbete göç eden hemşehrilerimizin arazilerini değerlendirmek amacıyla aşılı bodur ceviz bahçesi kurmaya büyük talep ve hevesleri var. Özellikle Kemerbahçe ve Çorakyüzü köylülerimiz bu yıl büyük ceviz bahçeleri kuracaklar. Vatandaşlarımızın ilgisi çok büyük. İnşallah önemli bir hizmet olacaktır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 12:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin önder IP: 85.107.92.xxx Tarih : 8.09.2007 23:58:18

selam.çok güzel bir gelişme .toprağımızı işleyecek elemanlar mamleketimizi terk ediyorlar bu gibi projelerde iş imkanı doğacak köylümüz çektiği zahmetin faidesini görecektir.sadece ceviz değil memleketimizde fazla su istemeyen mesela fındık ayva ve bunun gibi boş arazilerimizde daha değişik ürünler yetiştirilebilir.bu adımı atan memleketimin insanlarına başarılar diliyorum.