22
Mayıs
2024
Çarşamba
DURAĞAN - SİNOP
Belediye Sayfaları

Düzce'den yangınzedelere yardım eli

Düzce Batı Karadeniz Bölgesi Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Sinop'un Durağan İlçesine bağlı Ortaköy ve Boyabat İlçesi Yukarı Seyircik köylerinde çıkan yangınlarda mağdur olan ailelere yardım eli uzattı.

Kızılay Düzce Batı Karadeniz Bölgesi Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi tarafından bölgeye ekipler ve yardım malzemeleri gönderilerek mağdur aileler koruma altına alındı. Kızılay Düzce Batı Karadeniz Bölgesi Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, yangınların ardından hemen bölgeye ekip gönderdiklerini ve mağdur ailelere Kızılay'ın yardım eli uzattığını ifade etti.

Mustafa Yılmaz, Kızılay olarak bölgeye 15 çadır, 80 yatak, 160 battaniye, 15 adet mutfak seti, 50 adet su bidonu ve 15 adet 3 gözlü ocak gönderdiklerini söyledi.

25 Temmuz günü 53 evin yandığı Boyabat İlçesi Yukarı Seyircik köyünde ise yangından 70 kişi etkilenmişti. Bu bölgeye de 100 yatak, 22 çadır, 200 battaniye, 22 adet mutfak seti, 50 adet su bidonu ve 22 adet 3 gözlü ocak gönderildi. Ayrıca bu bölgede bir adet seyyar mutfak ile 3 öğün sıcak yemek servisi yapılıyor. Şu an bölgede 1 ekip başkanı ile birlikte bir aşçı ve bir yemek dağıtım sorumlusu hizmet veriyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 16:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?