28
Mayıs
2024
Salı
DURAĞAN - SİNOP
Belediye Sayfaları

Kötü yazgı değişiyor

Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Ofisi tarafından, Sinop'un Durağan İlçesi'nde öğrencilere gıda, giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı. 

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi" kapsamında, Sinop il genelinde başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Durağan'da özellikle tuğla-kiremit fabrikalarında çalıştırılan çocukların yoğun olarak okuduğu bölgede bulunan ve pilot okul olarak seçilen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine yardım malzemesi götürüldü. 

Proje koordinatörü Mehmet Zenci ve ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında, gıda, giyim ve kırtasiye yardımları öğrenci ve ailelerine dağıtıldı. Programda daha önce hazırlanan 10'ar takım kırtasiye ve gıda paketi ile 60 takım önlük ve ayakkabı çocuklara verildi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Mehmet Zenci, ilçede Sosyal Destek Merkezi'ni geçtiğimiz günlerde açtıklarını hatırlatarak, çocukların en ufak sorunlarında dahi bu merkeze başvurmalarını istedi. 

Zenci çocuklara hitaben yaptığı konuşmada "Çocuklar bundan sonra sizlerin sorunlarını çözmek için uğraşacağız. Sizlerle birlikte tiyatrolar, yarışmalar düzenleyecek, birlikte gezilere gideceğiz. Spor faaliyetleri yapacağız ve sizlerle ailelerinizin sosyal yaşantısını geliştirip, olan ve olabilecek problemlerinizi çözeceğiz. Biz sizler için buradayız. Sizlerin bu durumu tüm Türkiye'yi üzüyor. Artık çocuklarımız çobanlığa gönderilmesinler. Tuğla fabrikasında çocuklar çalışmasın. Biz bu kötü yazgıyı değiştirebilmek için buradayız. Birlikte başaracağız. Çocuklar çocukluklarını yaşasınlar diye sizlerleyiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 13:54:02
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 16:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?