16
Mayıs
2024
Perşembe
DURAĞAN - SİNOP
Belediye Sayfaları

Siyasilere ilginç ceza

Sinop'un Durağan ilçesinde, 22 Temmuz genel seçimlerinde seçim yasaklarına uymayan siyasilere mahkeme tarafından 5 ay süresince ilçedeki kahvehanelere girmeme ve 375'er YTL para cezası verildi.

AK Parti Durağan ilçe Başkanı Mustafa Özlü, CHP İlçe Başkanı Nuri Savaş Göymen ve DP üyesi Fehmi Dalkılıç'a verilen ceza, ilçede gündem oluşturdu. 22 Temmuz genel seçimlerinde izinsiz bayrak ve flama astırmaktan dolayı Durağan Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 298 Sayılı Kanunun 60/4-5 Maddesi ile aynı kanunun 151/2 Maddesi gereğince, şahısların ilk olarak 6 ay hapis ve 450 YTL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Daha sonra bu karar, 5237 sayılı TCK'nın 50/1.Maddesi uyarınca 5 ay süreyle Durağan ilçesinde bulunan kahvehanelere gitmekten yasaklama kararına çevrildi.

Kanunlara saygılı oldu olduklarını belirten AK Parti Durağan İlçe Başkanı Mustafa Özlü, karar için temyize gideceğini söyledi. Özlü, "Her vatandaş gibi bizde temyiz hakkımızı kullanacağız. Artık seçmenlerimizle kahvehane ortamında değil de, daha farklı yerlerde görüşeceğiz. Adalet karşısında boynumuz kıldan ince" dedi.

CHP İlçe Başkanı Nuri Savaş Göymen ise "Adaletin kestiği parmak acımaz. Ancak biz hakkımızı arayacağız. Şok bir karar. Kahvehane hastalığım yok. Ama ara sıra seçmenlerimizle kahvehanelerde bir araya geliyorduk. Artık seçmenlerimizle parklarda ya da kahvehane önlerinde görüşeceğiz ve onların dertlerini farklı ortamlarda dinleyeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 16:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?