22
Mayıs
2024
Çarşamba
GERZE - SİNOP

Belediye kuyu kazıyor!

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye tarafından yeni su kaynaklarının bulunmasına yönelik başlatılan sondaj çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

İlçenin su ihtiyacını karşılayan Dereyeri mevkisindeki kuyulardaki su seviyesinin normalin altına düşmesinden dolayı yeni kuyuların açılması yönünde girişimler başlattıklarını belirten Gerze Belediye Başkanı Recai Kuruoğlu, ilçenin su ihtiyacını karşılayan ve 20 yıl önce açılan keson kuyuların miadını doldurduğunu söyledi.

Jeoloji uzmanları tarafından Dereyeri bölgesinde araştırmalar yapıldığını ve bu alanda 35 metrelik bir su kuyusu açıldığını kaydeden başkan Kuruoğlu, bölgede yapılan ilk sondaj çalışmasında çıkarılan suyun ana sisteme entegre edildiğini, ancak açılan kuyudan elde edilen suyun istenilen seviyede olmadığını belirtti.

Kuruoğlu, "Küresel ısınma ilçe sakinleri olarak bizleri de bariz bir şekilde etkiledi. Yaz döneminde bölgemiz yeterli yağış almadı. Ne yazık ki geçen kış ayında da fazla kar yağışı olmadı. Bunun neticesinde de yeraltı su kaynaklarımız yeterince beslenemedi ve eldeki su rezervleri azaldı su ihtiyacı karşılanamaz oldu. Şu anda bölgede ikinci ve üçüncü kuyu için gece gündüz hiç durmadan sondaj çalışması yapıyoruz. Su havzası olarak bilinen bölge de yapılan sondaj çalışmalarıyla daha verimli yeni su kaynakları arıyoruz" dedi.

Recai Kuruoğlu ayrıca, yeni açılan kuyularla dışında, çalışma kapsamında, eski sistemin de elden geçirileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 11:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?