22
Mayıs
2024
Çarşamba
GERZE - SİNOP

Bitmeyen yol!

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karadeniz Sahil Yolu'nun yaklaşık 70 kilometrelik kesiminin Sinop ili sınırları içerisinde bulunduğunu ve bu bölümdeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sinop'ta iki önemli aks bulunduğuna dikkat çeken Uraloğlu, "Bunlardan bir tanesi Sinop-Samsun arasındaki Batı Karadeniz Sahil Yolu'nun yaklaşık 150 kilometrelik kesimi, diğeri ise Sinop'un güneye olan bağlantısını sağlayacak olan Sinop-Boyabat-Saraydüzü-Kargı güzergahıdır.

Her iki proje için 2007 yılında çalışmalara devam edilmiştir. Karadeniz Sahil Yolu'nun yaklaşık 70 kilometrelik kesimi Sinop ili sınırları içerisinde bulunmakta olup, şu an itibariyle üç adet ihalede çalışılmıştır. Samsun il sınırı Gerze arasındaki, Yakakent-Gerze yolu projemizde 2007 yılında ciddi bir çalışma olmamıştır. Sadece il sınırından Samsun istikametine 6 kilometrelik kesiminde asfalt çalışması yapılmıştır. İl sınırları içerisinde projedeki bazı problemlerin çözülmesine yönelik çalışmalar sürmektedir. Ama bu yılın ödeneği 2006 yılının borcuna mahsuben kullanılmıştır. Burada şu an itibariyle herhangi bir çalışma yoktur" diye konuştu.

Gerze-Sinop projesinde, Sinop ile Boyabat'ın bağlantısını sağlayacak olan 5 kilometrelik kesimdeki iki önemli köprünün bitirildiğini kaydeden Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, "Şu an itibariyle hava şartlarına bağlı olarak çalışmalar devam etmektedir. Bu yılın ödeneği bitirilmiştir. Yıl sonuna kadar ödenek üzerinde yaklaşık 3 milyon YTL kadar bir rakamda harcanmış olacaktır. Şu an çalışmalar iyi bir seviyeye gelmiştir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 12:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?