22
Mayıs
2024
Çarşamba
GERZE - SİNOP

Lise öğrencileri sandığa gitti

Sinop'un Gerze ilçesinde, Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi öğrencileri meclis seçimini yaptı. Öğrenciler, meclis seçimleri içi sandığa giderek oy kullandı. Yapılan seçimlerle okul meclisi oluşturuldu.

Okul Müdürü Ahmet Arar, öğrenci meclisi çalışması kapsamında, gençlere demokrasi bilincini aşıladıklarını, milletvekili seçimlerinde uygulanan prosedürü aynı şekilde işletmeye çalıştıklarını söyledi. Öğretim yılı başında öğretmenler kurulunda seçtikleri 2 öğretmeni, sandık kurulu ve seçim kuruluna bakması için görevlendirdiklerini ve okul seçim kurulu üyelerinin ve başkanın bir araya gelerek seçimi adaylara duyurduklarını belirten Ahmet Arar, ilk etapta şube temsilcilerinin seçildiğini daha sonra da okul öğrenci başkanının seçildiğini belirtti.

Arar, "Şube temsilcileri de sınıf arkadaşlarının sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyerek, okul öğrenci başkanı vasıtasıyla dileklerini ve sorunlarını idareye getirdiler. Böylelikle gelecek nesillerin okul sıralarında demokrasiyle tanışarak yarına şekil verme konusunda eğitilmekte" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:40:03
Güncelleme :1 Kasım 2007 Perşembe 11:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?