16
Mayıs
2024
Perşembe
GERZE - SİNOP

'Nüfus cüzdanım yok' dedi direğe çıktı

Sinop'un Gerze ilçesinde, parası olmadığı için nüfus cüzdanı çıkaramadığını iddia eden bir kişi, baz istasyonuna çıkarak intihar girişiminde bulundu. 70 metre yükseklikte yaşanan can pazarında İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, intihar etmek isteyen vatandaşı güvenlik güçleriyle birlikte dakikalarca ikna etmeye çalıştı.

Halil Bayraktar Caddesi itfaiye yanında bulunan 70 metrelik baz istasyonuna çıkan Diyarbakır Lice doğumlu olduğu belirtilen 36 yaşındaki Ali Reşit isimli vatandaş, intihar teşebbüsünde bulundu.

Parası olmadığı için nüfus cüzdanı çıkaramadığını iddia ederek baz istasyonundan atlamak istediğini söyleyen Ali Reşit'i vatandaşlar ve güvenlik güçleri uzun süre ikna etmeye çalıştı.

Bu sırada olay yerine gelen İlçe Kaymakamı E. Can Tortop da öfkeli vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı. Kaymakam Tortop'un kendisine gerekli yardımın yapılacağını belirtmesi üzerine baz istasyonundan inen Ali Reşit, polis tarafından gözaltına alındı.

Ali Reşit'in 2006 yılında Antalya Nüfus Müdürlüğü'nde geçici kaydı yapıldığı, işlemlerin neticelenmediği ve devam ettiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 12:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?