19
Mayıs
2024
Pazar
GERZE - SİNOP

Termik santrale karşı eylem

Sinop'un Gerze ilçesi Yaykıl köyüne yapılacak olan termik santrale karşı çıkan köy sakinleri ve sivil toplum örgütleri, bu gün köy girişinde protesto eylemi yaptı.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) öncülüğünde KESK'e bağlı sendikaların da desteğiyle yapılan eylemde, termik santral çalışmaları alkışlar ve sloganlar ile protesto edildi.

Jandarma tarafından geniş güvenlik önleminin alındığı eylemde konuşan NKP Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, Sinop'a 3 adet termik santral yapılmak istendiğini belirterek, 3 adet termik santralin atmosfere bırakacağı karbondioksit miktarının 23 bin 200 ton olduğunu söyledi.

Metin Gürbüz, "Yatağan Termik Santrali'nin insan ve çevreye verdiği zararlar ortada dururken, santralin atmosfere saldığı yıllık 50 milyon ton karbondioksit sonucu binlerce hektar orman kurumuş, bölgedeki tarımsal ürünlerin verim ve
kalitesi düşmüştür. İnsanlar üzerindeki tahribatı felaket boyutlarındadır. Benzer durum Afşin-Elbistan havzasında yaşanmaktadır. Uzun yıllar filtresiz çalışan santralin yörede kanser ve solunum yolu hastalıklarının sayısında korkunç derecede artışın oluştuğu, Ankara Onkoloji Hastanesi verileri bu hastaneye gelen kanser hastalarının yüzde 60'ı Afşin-Elbistan bölgesinden geldiğini göstermektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 22:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yilmaz Bas IP: 77.132.24.xxx Tarih : 26.01.2009 19:26:41

Almanya da yasiyorum böyle sacmalik görmedim.Turizm ve tarimdan gecinen bir bölgenin yasanmaz hale gelmesi icin ellerinden geleni yapiyorlar.