20
Mayıs
2024
Pazertesi
TÜRKELİ - SİNOP

Kayın gençleştirme çalışmaları

Türkeli Orman İşletme Müdürlüğü'nde, 2008 yılı kayın doğal gençleştirme çalışmaları tamamlandı.

Bölge Müdürü Rahmi Demir yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla ile Kazköy Orman İşletme Şefi Sultan Demir'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  ncelemede Silvikültür Şube Müdürü Hayrettin Öztürk ve İşletme Pazarlama Şube Müdürü Maksut Yılmaz da yer aldı.

2008 yılının kayında bol tohum yılı olarak tespit edilmesinin ardından önceden belirlenmiş olan sahalarda tohumlama kesimleri yapıldı. Ardından, yoğun orman gülü ile kaplı olan sahalardaki orman gülleri şeritler halinde temizlendi. Ölü örtü ve toprak işleme yapıldı. Yeterli tohum dökülmeyen yerlerde toplanan kayın tohumları sahalara serpilerek tohum takviyesi yapıldı. Çalışmalar sonunda otlatma tehlikesi bulunan yerlerin çevresi dikenli tel ile çevrilerek emniyete alındı ve sahalardan çıkıldı. 

Boşaltılan sahalardan çıkan emvallerin satış istif yerlerine indirilerek satışa konulabilmesi için nakliyat çalışmaları devam ediyor. Üst yapının takviye edilmiş olmasına rağmen aşırı yağışlar sonucu, oldukça çamurlu olan yollarda kamyonlar yer yer traktörlerle çekilerek güçlükle nakliyat yapılıyor. Her türlü zor hava ve arazi koşullarına rağmen orman köylüsü ile beraber bu çalışmalar yürütülüyor.İşletme Müdürlüğümüze ait Greyder de yolun her an açık bulundurulması için çalışıyor.

Yunus Celal Araz/ Türkeli KENTHABER
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 19:02:01
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 11:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?