7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

"Fişleme tarihe geçecek"

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Türkiye Buluşuyor" programına AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal konuşmacı olarak katıldı.

 Bugün yaşanan sorunların birçoğunun kaynağının geçmişte gizli olduğunu belirten Ünal, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile öncelikle çocuk istismarının önüne geçilmesine evet denileceğini söyledi.

Ünal, "Kişisel verilen ancak insanların rızasıyla işlenebilmesine evet diyeceğiz. Yani devlet bundan sonra fişleyemeyecek. Her vatandaşımız kendisi ile ilgili devlet nezdindeki bütün bilgilere ulaşabilecek. Kimseyle ilgili hiçbir bilgi kapalı kapılar arkasında o kişinin izni olmadan saklanamayacak. Dolayısıyla fişlemenin tarihe geçmesine evet demiş olacaksınız. İnsanların kendileri ile ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşmasına evet demiş olacaksınız. Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişlemesine evet demiş olacaksınız. 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin ve onların yardımcılarının hesap verebilmelerine evet demiş olacaksınız. Yüksek Askeri Şura kararı ile ordudan atılan insanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerine evet demiş olacaksınız. Mahkemelerin kendisine halkın iradesi ile seçilen hükümetlerin yerine koymamasına evet demiş olacak. Üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne evet demiş olacaksınız. Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye evet demiş olacaksınız. Askeri mahkemelerin görev alanının asker kişiler tarafından işlenen suçlar ile bunların asker kişiler aleyhine işledikleri suçlarla sınırlandırılmasına evet demiş olacaksınız" dedi.

Ünal, AK Parti'nin yaptığı her şeye karşı çıkmayı, kötülemeyi kendisine iş edinenler olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 10:57:05
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 12:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?