3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

"The İmam" işbaşında

Tokat'ta "The İmam" olarak tanınan Mustafa Çakırtaş, cemaati camiye ısındıran bir imam olmayı arzu ettiğini söyledi.

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Salur Köyü İmamı Mustafa Çakırtaş, teknolojiyi takip eden, gençlerle uyum sağlayarak top oynayan, spor yaparak halkla bütünleşmesi dolayısı ile "The İmam" olarak tanınıyor. 2009 yılında göreve başladığı Salur Köyü Camii ve müştemilatının fiziki şartlarını halkın desteği ile elden geçirerek yenileyen Çakırtaş, halkın ve çocukların camiye daha çok katılımını sağlamak için ise proje üretti.

Caminin kullanılmayan bölümlerini değerlendirerek namaza saatleri dışında cemaatin oturup dini sohbet edip çay içebileceği şark köşesi yapan Çakırtaş, çocukları da unutmadı. Masa tenisi ve satranç köşesi oluşturan Çakırtaş, cemaat ve gençlerin hem bedensel hem de ruhsal olarak gelişmelerine katkıda bulunmaya çalıştığını belirterek, "Bu yaptığımız faaliyetlere yoğun faaliyet olması bizleri sevindirdi. Daha önceki görev yerim olan Şırnak'ta buna benzer faaliyetlerimiz oldu. 15 tatilde öğrencilerin yoğun ilgisi vardı. Dışarıdan gelen insanlarda merak ediyorlar. Çocukları, cemaati camiye ısındıran bir imam olmayı arzu ediyorum" dedi.

Çakırtaş ayrıca özel idareye alt yapı ve su sorunlarını çözdüklerini için teşekkür ederek şuan ki beklentilerinin köy yollarının parke yapılarak çamurdan kurtarılması olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2013 Salı 11:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?