7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

1 Mayıs hareketli geçecek

TOKAT'TA 1 MAYIS

Tokat'ta, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı” diğer yıllara göre hareketli geçecek.

Tek Gıda İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya, Eğitim-Sen Tokat Şubesi Başkanı Ertan Uysal ile birlikte 1 Mayıs'ta yapacakları etkinliklerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Karlıkaya, işçinin bayramı olarak anılan 1 Mayıs'ta yıllar sonra ilk defa emek örgütlerinin 6 konfederasyonun ortak katılımı ile Türkiye'de beraber kutlayacağını, Tokat'ta da Tek Gıda İş Sendikası ve Eğitim-Sen olarak bu mücadeleyi halka anlatabilmek adına bir program düzenlediklerini kaydetti. Karlıkaya, Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda öğle saatlerinde başlayacak programın saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması şeklinde devam edeceğini ifade ederek, "Buraya tüm Tokatlıları davet ediyoruz. Şenlik havasındaki eylemimize herkesin katılımını bekliyoruz" dedi.

Eğitim-Sen Tokat Şubesi Başkanı Ertan Uysal ise gerekli izinlerin alınarak diğer konfederasyonlarla ortak olarak 1 Mayıs'ın kutlanacağını söyledi. 1 Mayıs'ın yıllardır emekçinin sönmeye ateşinin bir günü olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uysal, "Tokat'ta da 1 Mayıs'ta bizlerde halaylarımız, türkülerimiz, sloganlarımızla, taleplerle alanlarda olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 18:49:04
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:41:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
komedi IP: 78.165.57.xxx Tarih : 1.05.2010 20:18:44

eğitim sen türkiye nin en faşist sendikası. solcu doğmayanları aralarına bile almıyorlar. ilginçtir tek gıda iş sendikası bu faşistlerden mi medet umuyor ?