8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

10 adet tabanca ele geçirildi

TOKAT'TA 10 ADET TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Tokat'ta Jandarma tarafından yapılan yol kontrolünde bir araçta 2'si kurusıkı olmak üzere toplam 10 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nca adli makamlardan alınan arama kararıyla Niksar İlçesi D-850 karayolu üzeri Çamiçi mevkiinde yol emniyet ve kontrol faaliyeti esnasında V.G. yönetimindeki araç durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada aracın sol arka kapı iç döşemesi ile kapı kaportası arasında poşetler içerisinde zulalanmış vaziyette 7 adet el yapımı olduğu değerlendirilen yerli yapım 9 mm. çapında tabanca ve bu tabancalara ait 7 adet şarjör ele geçirildi. Şahsın evinde yapılan aramada ise 1 adet 7.65

mm çapında tabanca ile bu tabancaya ait bir adet şarjör ve 14 adet fişek, diğer şüpheli S.S. isimli şahsın evinde yapılan aramada ise 2 adet kuru sıkı tabanca ile iki adet şarjör ele geçirildi. Yapılan tahkikat sonucunda adli makamlara sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük yaptığı yazılı açıklamada, adli makamların koordinesinde toplumun huzur güven ve esenliğinden sorumlu jandarma teşkilatının suç ve suç gruplarıyla mücadelesine sarsılmaz bir irade ile devam edeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 15:15:01
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 18:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?