9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

11 yılda arsasına okul yapılmadı

Tokat'ta, evinin de içerisinde bulunduğu arazisi okul yeri olarak imara işlenen vatandaş, 11 yıldır mağdur edildiğini ileri sürdü. 

Kent merkezi Muslahattin Mahallesi'nde ikamet eden 74 yaşındaki Osman Utuş, 11 yıl önce 2 katlı evininde içerisinde bulunduğu 795 metrekare arazisinin imarda okul yeri olarak gösterilmesi nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi. Arsasına bugüne kadar okul yapılamadığını ve belirsizliğin devam ettiğini kaydeden Utuş, "Evimin bulunduğu arsada imarda okul yeri olarak gözüktüğü için hiç bir şey yapamıyorum. Arsamı ne satabiliyorum, ne de arsama ev yaptırabiliyorum. Buraya okul yapılamayacağı yönünde açtığımız davayı kazandım. Ama henüz bize net bir cevap verilmedi. Belirsizlik devam ediyor. Dilekçe vermeme rağmen muhatap bulamıyorum" diye konuştu. 

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sami Dutoğlu ise arsa sahibinin istimlak için çok fazla miktarda para istediğini iddia ederek, "Arsa sahibi mahkemeyi kazandı. Ama kararda okul yerinin yasaya göre az olması gösterildi. Bu kararda Milli Eğitim Müdürlüğü söz sahibi. Okul yapılması için taleplerini yinelediler. Bu anlamda arsa çevresindeki yerleri de almak suretiyle genişletilerek okul yapılacak kadar alan sağlanacak" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?