8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

3. ilaç kampanyası başlıyor

Tokat Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce 15-22 Aralık 2004 tarihleri arasında ilaç toplama kampanyası yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Bayındırlık toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, iki yıldır yoğun bir şekilde yürütülen mobil sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için Sağlık Müdürlüğü’nün çalışma içersinde olduğunu ifade etti. Nasuhbeyoğlu, "Mobil Sağlık Hizmetleri’nde görev alan değerli sağlık çalışanları ile birlikte en ücra köşelere kadar sağlık hizmeti götürülüyor. Sağlık personelinin yeterli olmadığını biliyoruz ama bir şeklide bu açığı kapatmamız gerekiyor. Çünkü, kırsal kesimde köylerde yaşayan vatandaşlarımız, il genelinde kurulan 500’e yakın sağlık ocağından yararlanmak istiyor. Ama bunların tamamını açmamız mümkün değil, açsak da onlara personel, kadro yönünden destek vermemiz mümkün değil. O nedenle çözüm, Mobil Sağlık Hizmeti oluyor. Her şeyi çözsek ilaç problemini çözemiyoruz. Hiçbir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmayan vatandaşlarımıza da gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla gerekse bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz ilaç toplama kampanyasıyla bir nebze olsun destek vermeye çalışıyoruz" dedi.
Eczanelerden de destek isteyen Vali Nasuhbeyoğlu, "Eczanelerimizin vereceği desteğin çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Eczacılarımızın destek verme imkanının yüksek olduğunu da biliyoruz" diye konuştu.

Hayırsever vatandaşları, Sağlık Müdürlüğü’ne araç hibe etmeye davet eden Vali Nasuhbeyoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aracını değiştirme durumunda olan varlıklı insanlarımız var. Eski aracını getirip Sağlık Müdürlüğü’ne hibe ederek yerine yeni araç alabilecek maddi güce sahip vatandaşlarımız bunu yaparsa, bu araçları Mobil Sağlık Hizmetleri’nde kullanarak daha çok yardıma muhtaç insana cevap verebiliriz."

İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar da, ekonomik açıdan zor durumda olan ve hiçbir sağlık güvencesi olmayan vatandaşların sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak amacıyla ilaç toplama kampanyasını başlattıklarını ifade etti. Dr. Uçar, özellikle Mobil Sağlık Hizmetleri ve diğer sağlık alanlarında verdiği hizmetlerden dolayı, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu tarafından teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

İlaç toplama kampanyası 15 Aralık Çarşamba günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak bir törenle başlayacak.

tokat
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 12:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?