8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

350 belediye başkanına ziyaret

350 BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Mahalli İdarelerden Sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Türkiye'de ilk defa yapılan çalışma ile bugüne kadar 350 belediye başkanını bizzat makamında ziyaret ederek dinlediklerini söyledi.

Mahalli İdarelerden Sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Türk Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keleş ve Başbakanlık Danışmanı Enes Karaman, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Başbakanlık Başdanışmanı Erol Kaya, belediyelerin idari, mali ve hukuki problemleri ile ilgili bizzat mahallinde, başkan ve başkan yardımcılarını dinleyerek şehirlerin öncelikleri ve problemleri ile ilgili taleplerini öğrendiklerini ve bir rapor hazırladıklarını kaydetti.

Kaya, Tokat'ta da bu çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Tokat'a Çorum'dan geldik, buradan da Nevşehir'e geçeceğiz. Şu ana kadar 350 belediye başkanımızı bizzat makamında ziyaret ederek dinledik. Bu çalışma, Türkiye'de ilk defa yapılıyor. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım, kimse bana gelip de 'ne yapıyorsun' ya da 'derdin nedir, sıkıntın nedir' diye sormadı. Sayın Başbakanımız, belediye başkanlarımızın sıkıntılarını bizzat mahallinde dinlenmesini arzu ettiği için bugün buradayız ve başkanımızın da misafiriyiz" dedi.

Başkan Çiçek ise şu ana kadar rutin ziyaretler ötesinde çok detaylı bir çalışma yapılmadığını ifade ederek, "Bugün başkan yardımcılarımızla birlikte kısa bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra da belediye başkanı arkadaşlarımızla, İl Genel Meclis Başkanımızla birlikte bir değerlendirme yapacağız. Misafirlerimizi Tokat'ta en güzel bir şekilde ağırlayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 17:44:05
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?