8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

4.5 yaşındaki çocuğa kene yapıştı

çocuk hastaneTokat'ta, 4.5 yaşındaki bir çocuğun cinsel organına yapışan kene, hastanede çıkarıldı. 

Tokat'ta, kene ısırması nedeni ile hastaneye başvurular artarak devam ediyor. Türkiye genelinde 22 ilde görülen kenelerden geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vatandaşları tedirgin ediyor. Tokat'ta öğle saatine kadar 20 kişi, hastaneye 'kene ısırması' nedeniyle başvurdu. 4.5 yaşındaki Tolga Şeker'in cinsel organına yapışan kene, hastanede yapılan operasyonla alındı. Çocuğunun üst üste iki defa kene ısırmasına maruz kaldığını ifade eden anne Yıldız Şeker, yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi. Şeker, "Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Doğanlı Köyü'nde cuma günü piknik yaptıktan sonra akşam eve geldiğimizde bir şey yoktu. Sabah duş aldırırken koltuğunun altında fark ettim. Cumartesi acil getirdik aldılar. Tahlil yapıldı, temiz çıktı. Aradan 5 gün geçtikten sonra bugün cinsel organının altında kaşıntı ile rahatsız oldu. Baktığımda keneye benzemiyordu, çok küçüktü. Direkt acile getirdim, kene olduğu fark edildi. Hemen alındı. Tahlil sonuçları temiz çıktı. 3 gün sonra intaniyede tekrar kan alınıp incelenecek. Şu anda durumu iyi. Üst üste iki sefer kene yapışınca, çok korktuk" dedi. 

Tokat'ın Pazar İlçesi'nde bahçede erik toplarken sırtına kene yapışan Hatice Çakır ile yine Pazar İlçesi Bağlarbaşı Köyü'nde omzundan kene ısıran Fikriye Narin hastaneye başvurdu. Narin, omzuna kene yapıştığını abdest alırken fark ettiğini ve kendisinin çıkardığını, ölümcül hastalık olduğunu duydukları için hastaneye başvurduklarını söyledi. 

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nde kan örnekleri alınan hastalar, 3 gün sonra hastaneye tekrar gelmesi istenerek evlerine gönderildi.
kene
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 14:39:10
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 14:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?