7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

50 yaşında kaset sahibi oldu

Bir birinden ilginç şarkıları ile pop müzik sanatçılarına rakip olmayı hedefleyen devlet memuru Hasan Öğmen (53), Kuzu Kuzu Kız, Oduncuyum, Hüseyin Hüsuk Tumanı Düşük gibi parçalarla şimdiden hayran kitlesini oluşturdu. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü’nde şoför olarak çalışan 2 çocuk babası Hasan Öğmen, ikinci demo kasetini çıkarmanın heyecanı ile bir anda Tokat’ta ilgi odağı olmayı başardı.

Gençlerin ağzında Kuzu Kuzu Kız parçası dolaşan Öğmen, Tokat’ın Tarkan’ı olarak adlandırılmaya başlandı. Öğmen, "Bana Tokat’ın Tarkanısın diyorlar. Evet ben Tokat’ın Tarkanıyım. Ben Türk müziği yapıyor, kendim üretiyor, kendim söylüyorum. Elimden tutan olursa bu işi başaracağım" dedi.

Müzik tutkusunun çocukluk yıllarında başladığını ve o yıllarda köy hayatında yaşadığı hayatı beste yaparak müzik haline dönüştürdüğünü belirten Öğmen, "Herkes gülsün gençler gülsün eğlensin, gümbür gümbür oynasınlar diyorum. Evet ben varım ve 50 yaşından sonra kaset çıkardım. Oduncuyum parçası ile gençleri hüzünlü parçalarla üzmek yerine eğlendirmek istedim. Kendi yazdığım şarkımda bir oduncunun hikayesini anlattım. Bunun dışında 70’e yakın şiirim ve 8 tane hikayem var. Bir çok dizide küçük rollerde oynadım. Halen çalışıyorum emekli olduğumda da bu işlerle uğraşacağım. Ben en güzelini yapıp ölürken bir eser bırakmak istiyorum. Eser bırakan insanlar yaşarlar diğer insanlar ölür giderler" diye konuştu.
Öğmen, birbirinden ilginç parçaları için kamera karşısına geçince ise şansızlıklar yakasını bırakmadı. Oduncuyum parçasını seslendirmek için eşek üzerine binen Öğmen, bir anda kendini yerde buldu. Defalarca eşek üzerine binerek parçasını seslendirmek isteyen Öğmen, her defasında düşünce bir türlü parçasını seslendiremedi. Sonunda pes eden Öğmen, parçasını eşek üzerine binmeden okudu.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 12:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?