7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

91. yıl coşkusu!

ATATÜRK'ÜN TOKAT'A GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Anadolu'ya sahip çıkılması gerektiğinde Tokatlının her zaman canını vermeye hazır olduğunu söyledi.

Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüşü Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden başladı. Tokat Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüş programı sonrasında Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene katılan minik halk oyunu ekibi protokolle saygı duruşuna katıldı. Törende dünün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tokat'a altı defa geldiğini bu gelişinin ilkinin 26 Haziran 1919 tarihi olduğunu söyledi.

Anadolu'ya sahip çıkılması gerektiğinde Tokatlı insan her zaman canını vermeye hazır olduğunu ifade eden Başkan Çiçek, "Bu nedenle bu geliş gidişlerin içerisindeki önemli noktalardan biriside Tokat'tır. Bir Tokatlı olarak bundan gurur duyuyoruz. Bu geliş ve gidişlerin ilkinde 26 Haziran 1919 tarihinde Tokat Belediyesi'ni de ziyaret ediyor. Ben özellikle bugüne tanıklık eden değerli Tokatlı büyüklerimizi ve Gazi yanındaki kişilerin isimlerini zikretmek istiyorum. Gazi Mustafa Kemal'le beraber Hikmet Öğretmen, Ömer Kuntay, Tokat Nüfusu Elmalızade Hacı eşraftan, Mütevellizade Hamdi eşraftan, M.Vasfi Süsoy, Rıfat Akın, Şükrü Atay, Bekir Sami, Hüseyin Rauf Orbay, Rüşen Eşref Günaydın (gazeteci) bunlarla birlikte toplam 25 kişilik bir topluluğa içlerinde birde Ermeni papazı var. Tabii bu da bizim için çok anlamlı, çünkü Osmanlı'yı iyi anlamak gerekiyor. Onlara hitabında Tokat Belediyesi'nde şunları söylüyor: 'Hiçbir müdafaa vasıtasına malik olmasak bile, dişimiz tırnağımızla, zayıf ve dermansız kolumuzla, mücadele ederek, şeref ve haysiyetimizi, namusumuzu müdafaa etmeyi zaruri görüyorum. Tarih bize vatan uğrunda canını, malını esirgemeyen milletlerin asla ölmediklerini hala yaşadıklarını göstermektedir. Ben hayatımı hiçbir zaman milletimden üstün görmedim ve görmeyeceğim. Her an milletim için şerefimle ölmeye hazırım.' İşte bu cümleler Tokat'la beraber Anadolu'nun birçok köşesinde milli uyanışı ve buna mukabil millet olmanın temel bilincini oluşturuyor" dedi.

Bugünkü mücadelenin şeklinin değişmesinin gerekli olduğuna inandığını ifade eden Başkan Çiçek, "Bizlerde Türkiye Cumhuriyeti olarak, vatandaşları olarak, yöneticiler olarak şuandaki ekonomik emperyalizmi kırmak amacı ile bütün insan ülkeleri olarak, bütün yöneticiler olarak mücadele etmek zorundayız. Çok çalışmak zorundayız. Bu vesile ile bugünün Tokat ve Türkiye için çok önemli ve anlamlı bir gün olduğu ve ayrıca Milli Mücadelede Tokat'ın da ismi geçen illerden biri olduğunu ve her hemşehrim gibi Tokatlı olmaktan mutlu olduğumu tekrar ifade ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından etkinlikleri kapsamında yapılan bisiklet ve masa tenisi yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

ATATÜRK'ÜN TOKAT'A GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN TOKAT'A GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN TOKAT'A GELİŞİNİN 91. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 20:28:04
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 15:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lapki IP: 78.163.144.xxx Tarih : 28.06.2010 19:45:46

sn çiçek utanmıyorsunda atanın şehrinin bu şekilde olmasına.atamızın geçtiği yollar nasıldı acaba çukurluklar içindee.berbat bir şehir haline getirdin şu memleketi.sana oy verenlerin vicdanları sızlıyormu acaba.belediye başkanıyım diye geçin sen bir amasyaya gir orayı bırak tokatın ilçesi turhal bile burdan daha güzell yazıkkk