8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

AB'den Reşadiye'ye yardım

Tokat ili Reşadiye ilçesinde Reşadiye kaymakamlığının önderliğinde Ziraat Odası,Esnaf kefalet kooperatifi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hasanşeyh Belediyesi, Endüstri Meslek Lisesi, Köylere hizmet götürme birliği ile ortak yapılan projelerle birlikte Bozcalı Belediyesi'nin projesi de Reşadiye Halk Eğitim Salonunda tanıtıldı.

Tanıtıma Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz,Reşadiye kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , G.O.P üniversite Rektörü Zehra Seyfikli ,T.C Yeşilırmak havzası kalkınma birliği birim koordinatörü Meltem Yılmaz,Tarım il müdürü Yaşar Kavak,il/ilçe Milli Eğitim Müdürü , Akparti ilçe başkanı, ilçe ile Belde belediye başkanları, Reşadiye’ye yeni atanan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adnan Aybek ve Emniyet amir v.Selma Koldere’nin katıldığı tanıtıma Reşadiye halkının ilgisi yoğundu. Meltem Yılmaz konuşmasında “Reşadiye kaymakamlığının önderliğinde onaylanan ve yürütülmek üzere hazırlanan projeler örnektir ve büyük başarıdır” dedi.

Reşadiye kaymakamı Ferhat Kurtoğlu konuşmasında “ilçemizde ve belde belediyelerimizle yaptığımız projeler Merkezi ihale finans birimi tarafından onaylanmış ilçemizde de yürütülmek üzere başlamıştır . Hükümetimizin başlatmış olduğu Köydes projeleri ile birlikte ilçemize 2.400 ytl gelmiştir , gelen destekle 14 köyde içme suyu inşaatı başlatılmış ,köy gurup yolları asfaltlama çalışmalarımız devam etmektedir,aynı zamanda Bozcalı Belediyemizin 642,257 ytl lik sağlık ocağı projesi onaylanmış ve yürütülmek üzere hazırlanmıştır.Bu anlamda her türlü desteği bizlere vererek ,Reşadiye’mizi onurlandıran Tokat valimiz Erdoğan Gürbüz’e,Tokat milletvekillerimize ve projelerin gerçekleşmesinden yürütülmesine kadar emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ” dedi . Tokat valisi Erdoğan Gürbüz konuşmasında ; “Şu anda Reşadiye’de birleşme sebebimiz ,Reşadiye’nin AB fonlarından istifade ediyor olmasıdır, AB fonlarından para almak kolay bir iş değildir , başarılı kaymakamımızın ekip halinde çalışıyor olması gördüğümüz örnek ,başarılı çalışmaları ortaya çıkarıyor ve gerçekleşen projelerle Tokat adına gurur duyuyor ,desteklerimizi valilik olarak da sürdürüyoruz.” dedi. 

Konuşmasında Başbakanlık Köydes projelerinden de bahseden Gürbüz “ Hükümetimizin köydes projesiyle Tokat’a 71 trilyon destek gelmiştir ,Başbakan ‘ ımı zında söylediği gibi 2007 yılı sonuna kadar yolsuz ve susuz hiçbir köyümüz kalmayacaktır ” dedi . Havaalanı konusunda da konuşan gürbüz Tokat havaalanına 60 kişilik uçak iniyordu bundan sonra Atlas jet firmasının 110 kişilik uçakları Tokat havaalanımıza inecektir”diye söyledi . Projelerin tanıtımı yapıldıktan sonra toplu olarak Çay bahçesine geçen heyet yemek yedi ,

Vali gürbüz Reşadiyeli sinema oyuncusu Erol kocan’la ayak üstü sohbet ederek oynadığı dizileri izlediğini ifade etti ve sonra beraberindeki heyetle Reşadiye’den ayrıldı.
İsmail Avşar-Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 10:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
y DURAN IP: 88.226.32.xxx Tarih : 26.07.2006 08:47:14
Bu Projelerin yapımında ve tasarımında emeği geçen Başta Sayın Kaymakamımız Ferhat KURTOĞLU'ya Endüstri Meslek Lisesi Müdürümüz Sayın İsmail SEZER Bey'e ve emeği geçen herkese İlçemiz adına teşekkür ederiz.