7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Ahilik Haftası kutlanıyor

TOKAT'TA AHİLİK HAFTASI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Ahilik kültürünün önemine değinerek, "Tüm insanlarımız inşallah bu değerlere sahip çıkar" dedi.

Tokat'ta Ahilik Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ile TESOB Başkanı Mehmet Bekçi'nin konuşmasının ardından heyet Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Vali Yılmaz, mevcut kültürün geleceğe aktarılması amacıyla yapılan etkinliklerin önemine değinerek, "Böyle bir kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar bizim milli birlik ve beraberliğimizi sağlayan temel taşları, harçlarımız, çimentomuz mevcut. O nedenle bizim için çok önemli. Tüm insanlarımız inşallah bu değerlere sahip çıkar. Medeniyetin getirdiği diğer yenilikleri de bunun üzerine ilave ederek daha gelişmiş bir düzeyde inşallah ülkemizi görürüz. 23.’sü düzenlenen ve ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan Ahilik Haftası’nın ana teması ‘kardeşlik, doğruluk ve dayanışmaya davet’ olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan haftanın esnaf teşkilatına hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi ise konuşmasında 23.'sünü kutladıkları Ahilik bayramının kardeşlik bayramı olarak adlandırdıklarını belirterek, "Çünkü esnaf ve sanatkar olarak biz hiçbir zaman için devletine, vatanına, milletine asi olmamış. Her zaman için devletimizin bölünmez bütünlüğüne taviz vermeden ticari faaliyetlerine devam eden kesimiz" diye konuştu.

Ahilik Haftası kutlamaları ziyaret programları ile devam etti.

TOKAT'TA AHİLİK HAFTASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 14:10:02
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?