7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Aile hekimliği başlıyor

TOKAT'TA AİLE HEKİMLİĞİ 9 AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR

Türkiye genelinde yıl sonuna kadar yaygınlaştırılacak olan aile hekimliği uygulaması, Tokat'ta 9 Ağustos tarihinde başlayacak.

Aile hekimliği uygulaması kapsamında ilk etapta Tokat'ta 164 doktorun ataması yapılırken, bu sayının artırılacağı bildirildi.

Uygulama kapsamında aile hekimine gitmeden hastaneden hizmet alabilecek olan vatandaşlar, hekim seçme hakkı uyarınca hekimini il içinde ve 3 aydan erken olmamak koşuluyla sınırsız değiştirebilecek. Aile hekimliği hizmeti karşılığında katılım payı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek. Aile hekimleri hastanelerde değil kendi ofislerinde hizmet verecek. Mevcut sağlık ocaklarının isimleri

"Aile Sağlığı Merkezi" olarak değiştirilerek, aile hekimlerince ofis olarak kullanılacak. Bu merkezlerde, sağlık ocaklarında yapılabilecek her türlü sağlık hizmeti verilebilecek. Aile Sağlık Merkezleri'nde acil müdahale odası olacak ve kan alınarak basit tetkikler yapılabilecek. Aile hekimine başvurulmadan hastaneye gidilebilecek. Hastaneden hizmet alındığında katılım payı adı altında bir ücret alınırken, aile hekimine gidildiğinde katılım payı dahil hiçbir ücret alınmayacak. Hastaneden hizmet alınması için sevk gerekmeyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2010 Perşembe 13:09:01
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 18:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?