9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

AK Partili Vekilden terör açıklaması

AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, 3-4 ay eğitim gören bir askerin terörle mücadele yapamayacağını belirterek, "Eğitimli birimlerin terör operasyonlarında görev almasında fayda var" dedi. 

Tokat'ta gezi ve incelemelerde bulunan AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, gündemdeki konulara değindi. Çakmak, Söğüt'teki etkinliklerde çıkan olayları, gündemde olmayan bir takım kişilerin gündemde kalmak için basit şeylere tenezzül etmelerinin bir sonucu olarak gördüğünü söyledi. Çakmak, "Gündem oluşturmak için Başbakan'ın iyi niyetle söylediği bir sözü başka yöne çekerek nemalanmak isteyen acizlerin bir çırpınışı olarak görüyorum. Bunlar halk tarafından büyük nefret topluyor. Bu çırpınışlar, zorlamalar rağbet görmeyecek. Bu olayı yapanlar erimeye devam edecek" dedi. 

Hükümetten memnun olan yüzde 60-70 oranında bir kitle bulunduğunu ileri süren Çakmak, "Demokratik bir ortamda yaşıyoruz. Herkes kanaatini söylüyor. Artık hatıra fetva yok. Hükümetten ve bizden memnun olmayanlar var. Ama yüzde 80 oranında bir teveccüh var. Şimdi 'AK Parti'ye oy verir misiniz?' diye anket yapılsa, yüzde 40 civarına ulaşabilir. Ama aynı insanlara 'Hükümetten memnun musunuz?' deseniz aynı insanların yüzde 60-70'e yakını 'memnunuz' diyecektir. Size oy vermeseler de hükümetten memnun olan bir kitle var. Önemli olan burası. Hükümetin icraatlarında büyük bir oranda teveccüh var" diye konuştu. 

Bir şehit yakınının cenaze törenindeki "Vatan sağ olsun diyemiyorum" şeklindeki sözlerini de değerlendiren Çakmak, şehit ailelerinin yaşadıkları olayda bu sözlerini normal olarak gördüğünü ifade ederek, "Bu anlamda şehit cenazelerinde beklenmeyen bir artış yaşandı. Bunu değişik anlamlara çekmenin anlamı yok. Bizim ülkemiz askerine de, şehidine de saygılıdır. Bu bir milli meseledir. Bunlar siyaset üstü bir konudur" şeklinde konuştu. 

Tartışma konusu olan 3-4 aylık acemi askerlerin terörle mücadele yapamayacağı konusunda ise aynı kanaatte olduğunu ifade eden Çakmak, şunları söyledi: 

"Bu konu tartışma konusu oldu. Bende aynı kanaatteyim. Bu konu gündeme gelmeden daha önce tartışılabilseydi, bu noktada ilgililerin tedbir alacağını düşünüyorum. Eğitimli birimlerin terör operasyonlarında görev almasında fayda var. Bu noktada çalışmalar yapılıyor. Tecrübesiz genç askerlerimizin orada çok etkili olamayacağı kanaatindeyim."
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 17:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?