8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

AKP Danışma Meclisi toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Aylan, "Biz güçlü olduğumuz, bir takım suni söylemlere karşı bir arada güçlü durabildiğimiz için erken seçime gitmiyoruz" dedi. 

AK Parti İl Danışma Meclis toplantısı, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda AK Parti Van Milletvekili Hacı Biner'in başkanlığında yapıldı. Toplantının basına açık olan bölümünde açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, kente yaptıkları hizmetler konusunda geniş bir açıklama yaptı. Boyraz, ayrıca konuşmasında MHP'nin genel kongresinde AK Parti'ye saldırdığını iddia ederek, "Hiç kimsenin haddi değildir bize leke çalmak. Bu memleket için ne yaptınız?" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise, tedbir alınmadığı takdirde belediyeler, parti ve hükümetle uğraşmak isteyenlerin ihaleleri bir yıl erteleyebileceğine dikkat çekerek, "Buna tedbir olarak ihaleye itiraz eden kişi muhammen bedelin yüzde 1-2 kadar bir bedel yatırıp da bunun maliyetine katlamak istediği takdirde, bu ihalelere itirazlar yüzde 90 oranında azalacaktır diye düşünüyorum" dedi. 

Toplantıya geç katılan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'a, divan başkanı Hacı Biner geç kaldığı için 10 dakikalık konuşma izni verdi. Aslan, sitem etmeden konuşma yapmak istediğini belirterek, "Ama daha işin başından sözlerime sitemle başlamak zorundayım. Bizim konuşmalarımız basına kapalı bölümde olacaktı. Gündem dahilinde gitmiyoruz. Ben konuşmamı basına kapalı bölümde yapacağım" diyerek kürsüden ayrıldı. 

AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, muhalefetin kentte bir şey yapılmadığı iddia edilerek bardağın boş tarafını göstermek suretiyle vatandaşı etkilemeye çalıştıklarını ileri sürdü. Tosun, kentte önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, "Bunlardan birisi RESÜT hayata geçti. Şu anda Artova İlçemiz'de bütün dünyaya ihracat yapacak Artova Çimento Fabrikası mayıs ayında üretime başlayacak. Bu fabrika İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük çimento fabrikası. 127 milyon dolar civarında yatırım yapılıyor" diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Aylan ise, konuşmasında erken seçim yapılması yönündeki istek ve söylemlere değindi. Ayalan, "Biz bugün erken seçim nidalarına, medyanın ve bir takım çevrelerin erken seçime gidelim sıkıştırmalarına rağmen erken seçime gitmiyorsak, gitmemek gibi bir gücü elimizde tutuyorsak bu AK Parti iktidarının ve siyasi hareketin gücü sayesindedir. Biz güçlü olduğumuz için, bir takım suni söylemlere karşı bir arada güçlü durabildiğimiz için erken seçime gitmiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 5. yılını tamamlayan hükümet olma şerefine nail olmuşuz" şeklinde konuştu. Ayalan ayrıca, birlik ve beraberlik içinde Türkiye'ye çağ atlatacaklarını sözlerine ekledi. 

İl Divan Toplantısı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Aylan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Resul Tosun, Zeyid Aslan, İbrahim Çakmak, AK Parti Van Milletvekili Hacı Biner, AK Parti Ankara Milletvekili Sait Yazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Aldemir, il ve ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 09:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?