7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Alaturka tuvalet görücüye çıkıyor

ALATURKA TUVALET MUSİAD FUARINDA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Tokatlı mucit Mustafa Kemal Tiyerilioğlu, otomatik çalışan alaturka tuvalet temizlik sistemini MÜSİAD fuarında sergileyeceğini söyledi.

İstanbul'da 6-10 Ekim tarihleri arasında bu yıl 13. düzenlenecek olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Fuarı'na Asya'dan Avrupa'ya, Afrika ülkelerinden Türki Cumhuriyetlere kadar 65 ülkeden 3 bine yakın yabancı iş adamının İstanbul'a gelmesini bekleniyor. Bu yıl ilk kez fuarda kayda değer projesi olan mucitlere imkan tanınarak ücretsiz stant hizmeti verileceği kaydedildi. DSİ 72. Şube Müdürlüğü'nde teknisyen olarak çalışan 47 yaşındaki Mustafa Kemal Tiyerilioğlu da umumi tuvaletlerin hijyenik olmaması nedeniyle başladığı çalışmalarda ortaya koyduğu buluşunu fuarda sergileyecek.

Örtmeliönü Mahallesi'ndeki evinin garajında alaturka tuvalet temizlik sisteminin maketini yapan Tiyerilioğlu, ilk Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurduğunu, beklediği cevabı alamayınca İstanbul TSO'ya başvurarak projelerini anlattığını ve MÜSİAD fuarına davet edildiğini söyledi.

Tiyerilioğlu, "Sözleşme imzaladık, orada buluşumu en iyi şekilde sergilemek için hazırlık içerisindeyim. Ayrıca buluşlarımı İngilizce ve Türkçe olarak metinlerle gelenlere tanıtacağım. Türk firmaları bu tür buluşlara sıcak bakmıyor. Bizler ise yaptıklarımızın Türk firmalar tarafından üretilmesini ve dünyaya satılmasını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:50:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat IP: 78.167.140.xxx Tarih : 25.09.2010 16:17:55

yüzyılın en önemli icadı vay be yazık garibime kimse yardım etmemişş tühhh zaten bizimkliler ne anlar mucitlerdennn