8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Ali Yücel Spor Salonu Belediye'ye geçti

Tokat'ın en eski spor salonu olan Ali Yücel Spor Salonu'nun, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle Tokat Belediyesi'ne devredildiği bildirildi. 

Tokat Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan Ali Yücel Spor Salonu'nun yıkılarak yerine iş merkezi yapılması, salona karşılık ise belediye tarafından 2 bin 500 kişilik yeni bir spor salonu inşa edilmesi planlanıyor. Tokat'a inceleme ve temaslarda bulunmak üzere gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, konuyla ilgili olarak, Tokat'ın en önemli projelerinden bir tanesinin daha hayata geçtiğini kaydetti. Ayalan, fiilen kullanılmayan Ali Yücel Spor Salonu'nun şehrin en güzel yerinde olduğunu belirterek, "Tokat Belediye Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve benim gayretlerimle Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Tokat Belediyesi arasında bu hafta içerisinde bir sözleşme imzalandı. Bu protokolle Ali Yücel Spor Salonu belediyeye devredildi. Bunun karşılığında belediyemiz de 2 bin 500 kişilik kapalı bir spor salonunu Tokat'ımıza kazandıracak. Yeni spor salonu Niksar yolu üzerinde bulunan Uzunburun mevkiinde yapılacak. Bu arada Ali Yücel Kapalı spor salonun yerine ise Tokat için imaj projesi olacak. İlimizin imajını değiştirecek çok güzel bir projeyle bir iş merkezi olacak. Bu da Tokat'ımız adına ciddi bir kazanım" diye konuştu. 

Tokat Çevre Yolu projesinin önümüzdeki hafta içerisinde ihaleye çıkacağı müjdesini de veren Ayalan ayrıca yeni yapılması planlanan Devlet Hastanesi projesiyle ilgili de soruları cevapladı. Tokat Devlet Hastanesi'nin mimari projesinin bittiğini hatırlatan Ayalan, hastanenin 20-25 Ağustos 2006 tarihleri arasında ihaleye çıkacağını ifade ederek, "Ondan sonrası için 45 gün ihale süreci var. Önümüzdeki 2.5-3 aylık sürede devlet hastanemizin temelini inşallah atmış olacağız diye düşünüyoruz" dedi. 

Ayalan, hastane projesiyle ilgili spekülasyonlar yaşandığını ifade ederek, "Hastanenin yapılacağı eski ismiyle Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün olduğu arsayla ilgili bir sorun yok. Ama bu projeyle ilgili sorunlar varmış gibi spekülasyonlar zaman zaman kulağımıza geliyor. Hastanenin projesi bitti. Parası ayrılmış durumda bu sene oraya temelini attığımız ve hastanenin hızla yükseldiğini göreceksiniz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 18:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?