7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Alıç kışın habercisi

KALP DOSTU ALIÇ MEYVESİ KIŞIN HABERCİSİ

Kış mevsimin habercisi olarak bilinen kalp dostu alıç meyvesi tezgahlardaki yerini aldı.

Tokat'ta sonbahar meyvesi olarak tezgahlardaki yerini alan alıç, kalp ve kan dolaşımı hastalıklarının yanında kireçlenmeye bire bir iyi geliyor.

Kayalık ve taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde, ormanlarda yetişen kırmızı ve sarı renkte olan alıç köylerde toplanarak şehir merkezlerinde satışa sunuluyor. 1,5 ila 2 TL'den iplere tespih gibi dizilerek satışa sunulan alıca kalp ve damar hastaları ilgi gösteriyor.

Seyyar satıcı Yücel Ateşli, ilgiden memnun olduklarını belirterek, bu meyvenin faydalarını bilmeyenin çok az olduğunu söyledi. Alıç meyvesi almaya gelenleri gazete ve dergilerdeki aldıkları haberlerden bilgilendirdiklerini ifade eden Ateşli, "Kalp ve beyne olan kan akışını arttıran alıç yemişi kalbi düzensiz atışlara (kalp ritim bozukluğu) karşı koruduğu, kalbin kasılma gücünü arttırdığı ve kan basıncını (tansiyon) dengelediği biliniyor. Alıç ayrıca kalp ve kan dolaşımı hastalıklarının yanında kireçlenmeye birer bir iyi geliyor" diye konuştu.

KALP DOSTU ALIÇ MEYVESİ KIŞIN HABERCİSİ
KALP DOSTU ALIÇ MEYVESİ KIŞIN HABERCİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 15:49:04
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 15:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
xyz IP: 88.255.35.xxx Tarih : 17.09.2010 14:57:33

alıçlar çıkmış ardındanda kış sakın bunun altındada adnan çiçek yada devlet çıkmasın (hani her şeyin altından bu ikisi çıkıyorya)