8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Alt yapı çalışmaları için ödenek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Boyraz, Tokat'a, "Köylere Yönelik Altyapı Çalışmaları" için 25 milyon 573 bin YTL ödenek geldiğini söyledi.
Tokat'ta, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bütçe kanununa konulması hasebiyle bir ilk yaşandığını ifade eden Başkan Boyraz, "İlimize köylere yönelik altyapı çalışmaları için gelen 25 milyon 573 bin YTL 'Yolsuz, Susuz ve Kanalizasyonsuz Köy Kalmayacak' parolasıyla bu para gelmiştir" dedi. Boyraz, "Yüksek planlama kurulu yol yapımı için 14 milyon 234 bin YTL, içme suyu için 5 milyon 509 bin YTL, toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi için 5 milyon 65 bin YTL, köy kanalizasyonun yapımı için 765 bin YTL olmak üzere, 2006 yılı içinde toplam 25 milyon 573 bin YTL tahsis edildi. Biz bu paraları bütün ilçelerimize program dahilinde dağıtacağız" dedi.
Boyraz ayrıca, Tokat'ta doğalgaz konusunun uzun zamandır gündemde olduğunu belirterek, "Tokat, Turhal, Niksar, Erbaa ve Zile İlçelerimiz merkezlerini kapsayan doğalgaz hattının projelendirilmesi ve şehir içi dağıtım ihalesine çıkarılma çalışmaları yoğun uğraşlardan sonra mutlu nihayetle sonuçlanmıştı. Şehir içi iletişim dağıtım ihalesi ise Anadolu Gaz Grubu'nun ihaleyi kazanmasıyla tamamlanmıştı. Artık Tokat'ın umutla beklediği doğalgaz gerçekleştirilmiştir. 2007 yılının içersinde inşallah bu süreç tamamlanarak insanlarımıza ucuz yakacak ve sanayicimize de ucuz enerji gelecektir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 22:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?