7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

'Amerikalılar özür dilesin!'

AMERİKALILARI MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Tokat Şubesi Başkanı Necmettin Demirden, Amerikan yapımı bir dizide Hz. Muhammed'in saygısızca tasvir edilmesine tepki göstererek, "Amerikan yönetimini bu tür olaylara sessiz kalmasından dolayı kınıyor, derhal Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Demirden, Kutlu Doğum Haftası içerisinde Peygamber Efendimize (SAV) hakaret ve Müslümanları aşağılamanın yeni bir versiyonun Amerika da ortaya çıktığını söyledi. Demirden, Amerika yapımı bir dizinin 200. bölümünde yer alan söylemlerle Hz. Peygamber'in saygısızca tasvir edilmesini büyük bir esefle öğrendiklerini ifade ederek, "Özellikle Kutlu Doğum Haftası'nda bu tür haberlerin gündeme getirilmesi manidardır. Kişilikten ve ahlaktan yoksun kişilerin meşhur olmak

için uyguladıkları bu metodun görsel ve yazılı medyada yer alması saygısızlığa prim vermektir. İnsanlık tarihinin en büyük insan hakları savunucusu ve insanlığa rahmet olarak gönderilen bu yüce peygambere saygısızlık en büyük insan hakkı ihlalidir. Her türlü menfaatini Müslüman ülkelerden temin eden, onların dostu olduğunu iddia eden Amerikan yönetimini de bu tür olaylara sessiz kalmasından dolayı kınıyor, derhal Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.

Demirden ayrıca, Samsun'un Ladik ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polislere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek, "İçimiz yanıyor, yüreğimiz dağlanıyor. Ülkemizi görünmeyen eller tarafından sıkıntıya sokmak isteyen tetikçiler, terör örgütü tarafından değerli polislerimiz şehit edildi. Terör örgütü tarafından yapılan menfur saldırıyı Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 13:33:00
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 16:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murafet özdemir IP: 78.180.51.xxx Tarih : 19.04.2010 19:47:02

amarika müslümanlardan özür dileyeceksin içler acısı bir haber böyle haberleri duydukca emin olun insanlığımdan utanıyorum böyle insanları ki bunlara insan demek biraz hatalı olur çünki insan dediğin aklı ve zekasıyla düşünen mantığı ile haraket edendir hem kendi geleceğini hemde karşısındakinin geleceğini yapdığı haraket neticesinde ortaya çıkacak iyi veya kötü görüntünün ileride kendine olacağı kadar kendi neslinide etki alanı içerisinde tutacağı aşıkardır tecavüzcü, hırsız,sapık,cani veya yüz kızartıcı hangi suç olursa olsun suçlanan ve ceza alan bir babanın yarın çocuklarına veya aile bireylerine sen falan adinin çocuğu ya da akrabası deyilmisin sorulduğunda[gerçi bunun o kişiden başkasına sormak veya başkasını suçlamayı asla ve asla tasvip etmem ama edenler çıkar] düşeceği mahcubiyeti yada zor hali nasıl telafi edebilirsinki işde bunları düşünen ve bu zorluğa düşmemeye gayret edene insan denir karşıtınada başka bir ad verilir biz insanlar bakdığımızda karşımızdakinin hangi katagoriye giren bir yaratık olduğunu anlarız ama yaratıklarda kendi guruplarında çeşitli katogorilere ayrılır bunları sınıflara ayırmak bilim ve teknolojinin işi ama bir zahmet bu insan kılığına girmiş adileri nasıl anlıyabiliriz varsa bilim ve teknoloji ile uğraşanlar bizleri aydınlatsınlar çünkü bilhassa insanlar arasına çok değişik katogoride görünüşü insan ama haraket tarzları ve iç güdüleri insana hiç benzemeyen yaratıkları tanımamız ve kendimizi korumamızın yollarını gösdersinler bu acilen gerekli bir tedbir saygılarla bilmeden üzdüğüm insanlar varsa çok çok özür dilerim af edin.