7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Antik kentte hummalı çalışma

SEBASTOPOLİS ANTİK KENTİ'NDE 19 YIL ARADAN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Tokat'ta bulunan Sebastopolis Antik Kenti'nde 19 yıl aradan sonra sondaj, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları başlatıldı.

Tokat'ın Sulusaray İlçesi'nde bulunan M.Ö 1. yüzyıla kurulduğu bazı kaynaklarda yer alan Antik Sebastopolis Kenti'nde Bakanlar kurulu kararı ile 1987-1991 yılları arasında kazı çalışması yapılmıştı. Büyük, azametli şehir anlamına gelen Sebastopolis antik kentinin gün ışığına çıkması için 19 yıl aradan sonra çalışmalar tekrar başlatılan çalışmalar Müze Müdürlüğü ve Doç Dr. Marcus Kohl bilimsel danışmanlığında yapılıyor.

Vali Şerif Yılmaz, turizm açısından önemli olan çalışmaların İl Özel İdaresi imkan ve kaynakları ile yapıldığını ifade ederek, "Bizim için Sebastapolis Antik Kenti yani Sulusaray'ımız çok önemlidir. Burası ile ilgili 1986 yılında sondaj temizliği 1987-1991 yılları arasında da kurtarma kazıları bildiğiniz gibi daha önceden bakanlar kurulu kararı ile yapılmıştı. Sebastapolis Antik Kentimize Sondaj çalışması, Çevre Düzenlemesi ve Temizlik Çalışmaları yapılması ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan taleplerimiz olmuştu. Bu taleplerimiz bakanlığımızca uygun görülerek bugünden itibaren kendi alanlarında uzman bir heyetle çalışmalara başlandı. İl Özel İdaremiz imkanları ve kaynakları da kullanarak ayrıca 20 kişilik bir işçi ekibi oluşturduk. Yapmış olduğumuz bu temizlik işi asıl kurtarma kazılarına bir ön hazırlıktır. Burada bazı çalışmaların yapılmasını istiyorsak önce bu çalışmaları bitirmemiz gerekiyor" dedi.

Vali Yılmaz ayrıca Tokat Kalesinde de temizlik işlemlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

SEBASTOPOLİS ANTİK KENTİ'NDE 19 YIL ARADAN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
SEBASTOPOLİS ANTİK KENTİ'NDE 19 YIL ARADAN SONRA ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 16:46:05
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 18:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?