9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Aşk engel tanımıyor

Tokat'ta, işitme engelli ve dilsiz bir çift, dünya evine girdi. Üniversite mezunu çift, şimdi tek isteklerinin iş bulabilmek olduğunu söyledi.
Üniversitede okurken tanışan ve birbirine aşık olan işitme engelli ve dilsiz çift, Tokat'ta yapılan sade düğünle hayatlarını birleştirdi. 

Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Yüksekokulu Seramik Lisans Bölümü Mezunu Şengül Işkın ile Anadolu Üniversitesi Engelliler Yüksek Okulu Mezunu Mustafa Şimşek çiftinin düğününde, Sivas Meşk Musiki ekibi Tasavvuf Müziği çaldı. 

Düğünde çalınan müziği duyamasalar da mutlu oldukları yüzlerindeki tebessümden belli olan çift, gözlerini birbirinden ayırmadı. El hareketleri yardımı ile düğün boyunca konuşan çiftin heyecanı, nikah memurunun salona gelmesi ile daha da arttı. 

Tercüman aracılığı ile yapılan nikah merasiminde çift, kendi dillerinden el işaretiyle "Evet" dedi. Yaklaşık 1,5 saat süren düğün, takı töreni ile sona erdi. 

Mutlu çift, düğün sonunda ise işsizlik sorunlarını tercüman aracılığı ile dile getirdi. Şengül Işkın, işaret diliyle üniversitede okurken tanıştıklarını ve 3 sene birlikte okuduklarını söyledi. Işkın, düğünün çok heyecanlı geçtiğini ifade ederek, isteklerinin devlet memuru olabilmek olduğunu kaydetti. 

Işkın, "5 sene üniversite okudum ancak henüz bir iş bulamadım. Bizlere KPSS'de ayrıcalık tanınmalı, sınav normal insanlara göre yapılıyor. Bu yönden zorlanıyoruz" dedi. 

Mustafa Şimşek ise, devlet büyüklerinden yardım isteyerek, "Üniversite okudum, devlet memuru olmak istiyorum. Normal şartlarda çalıştığımızda ev geçimi zor" diye konuştu. 

Öte yandan gelinin 1 kardeşinin, damadın ise 2 kardeşinin doğuştan sağır ve dilsiz oldukları kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 14:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?