9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Ayakkabılar karıştı

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AB süreciyle ilgili Türkiye'nin durağan değil aktif politika izlediğini söyledi. 

Niksar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yarı olimpik yüzme havuzunun açılışı ve TOKİ'nin yaptığı 240 konutun anahtar teslim törenine katılmak üzere Tokat'ın Niksar İlçesi'ne gelen Bakan Şahin, cuma namazını Ulu Camii'nde kıldı. Cami çıkışında Vali Erdoğan Gürbüz ile ayakkabılarını yanlış giyen ancak korumaların durumu fark etmeleri sayesinde durumu düzelten Bakan Şahin, Türkiye'nin Ercan Havaalanı ve Magosa Limanı'nın uluslararası trafiğe açılması teklifinin Kıbrıs Rum kesimi tarafından hemen reddedildiğini dile getirerek, "Demek ki dış politikada Türkiye hem önde olan ve siyaseten avantajlı durumda olan bir politika takip etmektedir. O bakımdan Türkiye'de böyle aktif bir politikayı, Türkiye'nin çıkarlarını düşünen herkesin savunması ve müdafaa etmesi gerekir. Rum kesimi tepki gösteriyor. Maalesef bizdeki bazı siyasi partiler de tepki gösteriyor. Bunu anlamakta oldukça zorluk çekiyorum" dedi. 

Türkiye'nin, herkesin yakinen gördüğü gibi hem AB hem de dünyada dış politika gündeminde olduğunu vurgulayan Şahin, "O bakımdan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti her alanda ne yaptığını bilen, düşünerek, sürekli olarak mevzi kazanan bir dış politika takip etmektedir. Milli menfaatlerimizden, milli politikalarımızdan asla taviz vermeden Türkiye'nin çıkarlarını korumak için gayret ediyoruz" diye konuştu. 

Bakan Şahin'e, Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Resul Tosun, Ergun Dağcıoğlu, İbrahim Çakmak, Zeyid Aslan, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıd, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin ile çok sayıda bürokrat ve siyasi eşlik etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 18:26:10
Güncelleme :9 Aralık 2006 Cumartesi 09:40:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?