9
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Bakkal ve esnaf eylem hazırlığında

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı İhsan Tunç, yaklaşık 7 yıldır hipermarket ve süpermarket yasasını beklediklerini, yasanın çıkmaması halinde binlerce esnafın mağdur olacağını söyledi. 

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunç, hipermarket ve süpermarket yasasının çıkmasını beklerken hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Tunç, "Çıkması beklenen yasa tam beklediğimiz gibi olmamasına rağmen, yine hiç yoktan iyidir mantığıyla ümitlerimizi yitirmemişken sayın Başbakan'ımızın büyük marketlere bu yasanın çıkmayacağı garantisini vermesi biz küçük ve orta ölçekli esnafları ümitsizliğe sevk etmiştir. Büyük devlerin hükümeti tehdit edercesine bu yasanın çıkması halinde 3-5 bin kişinin işsiz kalacağını söylemeleri gerçekten bizleri çileden çıkarmaya yetiyor" dedi. 

Tunç, bir süpermarketin açılmasının o semt veya mahallede 40-50 esnafın işyeri kapatması anlamına geldiğini ifade ederek, "Hükümetimizden bu yasayı ekim ayına kadar çıkarmasını büyük bir ümitle bekliyoruz. Bu yasa biz orta ölçekli esnafımızın beklediği şekilde çıkarılmayacak olursa binlerce esnafımızın mağdur olacağı kesindir. Şayet bu yasa ekim ayında çıkarılmayacak olursa Bakkallar Federasyonu'nun açıkladığı 3 eylem planını tüm Türkiye'de hayata geçirmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 15:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumaai kahraman IP: 88.229.63.xxx Tarih : 2.12.2006 10:33:25
sayın başkanın ve ihsan tunç beyin görüşlerine elbette saygtılıyız ama bir yere kadar biz devlete vergisini zamanında hilelerine aklı sarmayan kendi çapında küçük esnaflarız bizler cahiliz bizleri ateşlemeyin bizerin zaten ekmekleri çok gıt onuda elimizden alırsanız bizlere kim sahip çıkacak devletmi geç devletin kendine faydası yok birşey istemiyorom sadece ekmegimizle oynamayın dediya biler küçük esnafız bitirmeyin bizi sayılarımla cumali kahraman