26
Nisan
2024
Cuma
TOKAT

Başkan'dan kefenli protesto

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Değirmenli Belde Belediye Başkanı Nurettin Celep, kefen giyerek 40 belde belediyesinin kapatılmasına karşı tepkisini dile getirdi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde nüfusunun 2 binin altında olması nedeni ile kapatılan 40 belde belediye başkanın katılımı ile toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Değirmenli Belde Belediye Başkanı Nurettin Celep, kefen giyerek salona girdi.

Kefen kıyafeti ile kürsüde açıklamalarda bulunan Celep, 51 ilde nüfusu 2 binin altında olan beldelerin köye dönüştürüldüğünü kaydetti. Bu anlamda siyasi bütün kanalların tıkalı olduğunu ve TBMM’de muhatap bulamadıklarını ifade eden Celep, “Yüzlerce belde teşkilatı, yüzlerce ilçe balkanlığı, 51 ilin il başkanlığı ne duyuyorlar, ne ilgileniyorlar, nede dinliyorlar. Bütün teşkilatlar kulaklarını tıkamış sadece ne kadar üzüntü içinde olduklarını beyan etmekteler. Siyasi bir çıktısı yok. Belediye başkanları bunalımda. Onlar halkın karşısında korumasız, savunmasız hedef haline geldiler” dedi.

Siyasilerin yola çıkarken kefen giydiğini ifade eden Celep, “Bir hatanın sonrası ölümdür. Bizler beldemiz için yaşayan belediye başkanlarıyız. Eğer beldemizde yaşamıyorsak bizim de yaşamamızın çok büyük bir anlamı yoktur. Bu noktada kefen giydik” diye konuştu.Toplantıya katılan belde belediye başkanları ise “Belediyeme Dokunma, Köy İstemiyoruz” şeklinde döviz kaldırarak tepkilerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2013 Cumartesi 11:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?