8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Belediyede sözleşme heyecanı

TOKAT BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Tokat Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler başladı.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, ilgili daire müdürleri, Belediye İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Duman ve İşçi Temsilcileri ile birlikte bir araya gelerek toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladı. Başkan Çiçek, toplu iş görüşmesinde her zaman olduğu gibi karşılıklı olarak en kısa sürede mutabakata varmayı arzu ettiklerini söyledi.

Amaçlarının ne işçileri mağdur etmek nede belediyeyi kalkamayacağı bir yükün altına sokmak olmadığını belirten Başkan Çiçek, "Şu anda arkadaşlarımızın hazırladığı taslak üzerinde mütalaalara başlayacağız. Ülkemizin şartları işçilerimizin ve memur kardeşlerimizin almış olduğu ücretler ve sosyal haklar belediyemizi ilgilendiren bütün bunların hepsinin ortak olarak çakıştığı bir noktada kısa süre içerisinde uzlaşacağımız kanaatindeyim. Bir kurumun temel hedeflerinden birisi öncelikle çalışanlarının alın terinin karşılığını vermektir. Şuana kadar gerek Tokat Belediyesinde gerekse ülkemizde hükümetimiz bu konuda elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Geçmiş yıllarda da geçici işçilerimize hükümetimiz tarafından kadroları verildi. Şuan da işçilerimize geçmişe dönük bir miktar ikramiye borcumuz bulunmasına rağmen bizden önceki döneme ait çok ciddi boyutta birikmiş olan ikramiye alacaklarını da biz kadrolarının verildiği zamanda vermiştik. İkramiyelere ilişkin de geleceğe dönük olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da işçi kardeşlerimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

Belediye İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı İsmail Duman ise Başkan Çiçek'in göreve başladığı günden bu güne kadar sürekli artarak işçi haklarıyla ilgili iyileştirmeler hızla devam ettiğini belirterek, "Geçmişten bu güne kadar ufak tefek ikramiyeler dışında maaş ve alacaklarımızda hiçbir aksama olmamıştır. Tokat Belediyesinde hiçbir zaman işçiler ile ilgili sorun yaşamadık. Buda kurumsallaşmış olan Tokat Belediyemizin bize ve belediyemize, işçilerimize ve sendikamıza verdiği değer ve önemden kaynaklanıyor. Bu sözleşmemizin arkadaşlarımızın lehine sonuçlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

TOKAT BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 18:48:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 18:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?