8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Belgesiz avcılara para cezası

Avcılık belgesi olmadan avlananlara ağır para cezası uygulanacağı bildirildi. 

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan kanunlarda ağır para cezaları yer alırken, vatandaşın kanunlar çerçevesinde avlanması hedefleniyor. Avcılık belgesi olmadan avlananlara 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'ndaki ceza miktarlarının 2006 yılı için 469 YTL, yabancı avcılık belgesi ve geçici avcılık belgesi almadan avlananlara ise bin 567 YTL idari para cezası uygulanacak. Avlanması yasaklanan günde avlananlar, avlanma süreleri dışında avlananlar ve tüfeklerinde takoz olmadan avlananlar ile avlanma limitlerini aşanlara hayvan başına 233'er YTL tazminat cezası verileceği belirtildi. 

Tokat İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, süresi dolmamış av tezkeresi sahiplerinin av tezkeresinin süresi doluncaya kadar avlanma izni olmak şartıyla ava açık sahalarda, avlanma günleri ve süreleri dahilinde avcılık belgesi almadan avlanabileceklerini söyledi. İkinci, süresi dolmuş av tezkerelerini 'Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi'ne dönüştürenler ile ilk defa Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi alanların ise avcılık belgesi almadan avlanamayacaklarını belirterek, "Avcılık belgeleri İl Çevre ve Orman Müdürlükleri'nce verilmektedir. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre çıkarılarak 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe giren 'Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik' gereğince 1 Nisan 2005 tarihinden itibaren avcı eğitimi kurs bitirme belgesi olmayanlara avcılık belgesi verilmeyecektir. Avcılık belgesi almak isteyenler müdürlüğümüze başvurarak, avcı eğitimi kurs bitirme belgesine sahip olabilirler" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 14:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BÜLENT KARABAY IP: 81.214.67.xxx Tarih : 15.12.2006 23:25:15
sayın müdürüm reşadiyede 13 sene avcılar dern başk yaptım defalarca yapmış olduğumuz müracatlara rağmen yasak avlanmaya karşın,özellikle gece projöktör avına karşı hiç bir önlem almıyorsunuz basının önünde öyle ahkam keseceğinize lütfen bu konuya sahip çıkın. aksi halde ileriki zamanlarda tavşanı kekliği vs hayvanları bizim torunlarımız ancak ansiklopedilerde görürler