7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Bertaraf tesisinde sona doğru

TOKAT KATI ATIK BERTARAF TESİSİ'NİN YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

Tokat'ın Turhal ve Zile ilçeleri arasında kalan kuş oturağı bölgesinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yüzde 80'i tamamlandı.

Tokat, Turhal, Zile ve Pazar İlçeleri Katı Atık Birliği tarafından 700 bin metrekarelik alan kamulaştırılarak devam eden çalışmaları Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve teknik ekiple birlikte yerinde inceledi. Başkan Çiçek, yaklaşık olarak 800 bin metre küp dolayında birinci lot çalışmaların bitme aşamasına geldiğini belirterek, "2011 yılı içerisinde burada birlik olarak tesisi hizmete açmayı planlıyoruz.

Burada açmış olduğumuz birinci lot yaklaşık olarak dört belediyemizin çöplerini tahminen 15 yıl depolayacak şekilde bir planlama yapıldı. Bunun hemen bitişiğinde ki kamulaştırılmış arazide ikinci ve üçüncü lot çalışmalarına önümüzdeki yıllarda başlanılacak. En az 30-40 yıl boyunca bu bölgede bulunan bütün belediyelerimizin çöplerini buraya standartlara uygun düzenli bir şekilde depolanacağı bir saha oluşturulmuş oldu" dedi.

Başkan Çiçek, yaklaşık olarak günlük 250 ton dolayındaki çöpün düzenli bir şekilde bu sahada depolanmış olacağını belirterek, "Teknolojide ki değişikliklere paralel olarak elimizdeki bu alanda belki gelecek yıllarda ilave çalışmalar olabilir. Katı atıkla ilgili olarak Türkiye ve Dünya da uygulanan en geçerli sistem, atıkların düzenli bir şekilde ve çevreyi olumsuz yönde etki etmeyecek bir şekilde depolama sistemi uygulanıyor. Teknoloji geliştikçe katı atıklarında bir takım mamul ürünlerin ham maddesi olması yönünde çalışmalar devam ediyor. Yeşilırmak kenarında ki o çirkin görüntüyü ve çevreye olumsuz yönde zarar veren çöp görüntüsünü bu şekilde yok etmiş olacağız. Tokat, Turhal, Zile ve Pazar'daki onlarca yıldır birikmiş olan çöp atıklarımızı da buraya nakil edeceğiz" diye konuştu.

TOKAT KATI ATIK BERTARAF TESİSİ'NİN YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 18:46:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 18:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?