3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Binalarda büyük risk!

Tokat'ta, deprem yönetmeliğinden önce yapılan binaların yüzde 80'inin büyük risk taşımakta olduğu bildirildi.

Tokat Valiliği'nden deprem haftası dolayısı ile yapılan yazılı basın açıklamasında 1. derecede deprem bölgesinde olan şehrin genel durumu konusunda bilgi verildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Tokat'ın Kuzey Anadolu Fayı'nın Kelkit Vadisi'nin kuzeyindeki arazi doğuya doğru hareket ederken, güneyindeki kısımlar batıya doğru hareket etmekte olması nedeniyle bölgedeki depremleri tetiklemekte olduğu kaydedildi.

1997 yılında çıkartılan Deprem Yönetmeliği ile o seneye kadar yapılmış hemen hemen tüm binaların yüzde 80' inin bu yönetmelikten önce yapılmış olması sebebiyle büyük risk taşımakta olduğu bildirilen açıklamada, "Şehrimizin birçok bölgesinde eski binalarımızda yapılan yalıtımlar da görülmektedir. Ancak bu yalıtımların binanın taşıyıcı sistemine bir faydası bulunmamaktadır. Bu sebepledir ki, bu tür yalıtım işine giren vatandaşlarımızın bundan önce binalarının güvenliğini de sağlamaları gerekmektedir" şeklindeki bilgilere yer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2013 Salı 14:42:29
Güncelleme :7 Mart 2013 Perşembe 16:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tokatlı IP: 88.249.25.xxx Tarih : 6.03.2013 10:19:19

 Tokatın durumu zaten bellide,şimdi burada önemli olan bundan sonra nerelere para yedireceğimiz bu haberden sonra...SigortA ŞİRKETLERİNEMİ YOKSA başka yerlerde varmı????....