7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Birsoy'dan darp tepkisi

BİRSOY'DAN DARP TEPKİSİ

Bakkallar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Birsoy, darp edildiğini ileri sürdüğü olağan genel kurula ortalığı karıştırmak için değil, sadece 3 tane önerge vermek için gittiğini savundu.

Tokat'ta hafta sonu yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapılan otelin girişinde darp edildiğini ileri süren Bakkallar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Birsoy, Tokat Bakkalar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç'la birlikte basın açılması yaptı. Birsoy, kendisine atıldığını iddia ettiği yumruğun kendisine vurulan bir yumruk değil, esnafa vurulan bir yumruk olduğunu söyledi. Birsoy, "Topladığımız imzaları büyüklerimizin sözüyle çıkartmadan, kısa bir konuşma yapıp, esnafın lehine olan 3 önergeleri sunmaktı amacım. Kapıda olan o olaydan sonra, içeri girmeyi hiç düşünmedim. Kongreyi hemen terk ettim. Ama şu da var ki, bütün kongrelerde yüzden fazla polis olurken, o kongrede 2 tane polis görebildim sadece" diye konuştu.

Tokat Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç ise yaşanan olayları tasvip etmediklerini belirterek, "Bizi üzen ve derinden yaralayan şey, isminin kongrede aday olacağı yönünde fısıltı gazetesi ile yayılan Kemal Birsoy arkadaşımızın kongreye iştirak etmesi sonrasındakiler oldu. Elimizde de 3 tane önerge duruyor. Bu önergeler salona dahi sokulmamıştır. Kapıdan girişte yaka kartını alır almaz, ufak tefek ağız dalaşmaları ve hatta birisi hali hazırda kooperatifin yönetim kurulu üyesi olan arkadaşımız, Kemal Bey'e yaklaşarak, yumruklama sonucuyla kendisinin salon dışına çıkmasına sebebiyet vermiştir. Biz buna tahammül edemiyoruz. Neye tahammül edemiyoruz? Bu zamana kadar yapılan genel kurlarda, en ufak bir arbede ya da tahammül yaşanmazken, biz rakiplerimizi gidip karargahlarında tebrik ederken, ne oldu bitti de, kooperatife aday çıkabileceği tahmin edilen bir isim oraya gittiğinde; darpla, yumrukla karşılanıyor. Bunu Kemal Birsoy'a vurulan bir yumruk olarak değil, Tokat Esnafı'na vurulan bir yumruk olarak algılıyoruz. Bu hareketi yapan arkadaşlarımızı esef ve şiddetle kınıyoruz. Bu tarih itibari ile de önümüzde ki yılbaşında, ya da süresini tamamladığı tarihte ki Tokat Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ne olan adaylığımızı şimdi açıklıyoruz" diye konuştu.

BİRSOY'DAN DARP TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 18:40:03
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 23:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?