3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Bu da YGS tatbikatı!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde FEM Dershaneleri'nin üniversite öğrencilerine yönelik yaptığı YGS deneme sınavında öğrenciler gerçek sınav heyecanı yaşadı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) kısa bir zaman kala dershane yönetimi, üniversite hayali kuran gençleri deneme sınavında terletti. Öğrencilerin heyecanını yenmeleri, eksikliklerini tespit etmeleri ve gidermesi amacıyla yapılan deneme sınavı için Erbaa Fatih Anadolu Lisesi seçildi. İlçe genelinde yapılan sınava 600 civarında öğrenci katıldı.

Dershane yöneticilerinin bilgilendirmesiyle öğrenciler ve aileleri gerçek bir sınava girecekmiş gibi hareket etti.

Sabah saatlerinde kalkan öğrenciler, kahvaltısını yaptıktan sonra velileriyle birlikte sınava gereceği okulun yolunu tuttu. Sınav merkezine gelen öğrenciler listelerden sınava gireceği sınıfın yerini öğrendi. Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler teker teker polis tarafından aranarak salonlara alındı. Sınav kağıtları, kalem, kalemtıraş, su ve şeker gerçek sınavdaki gibi dershane yöneticileri tarafından öğrencilere dağıtıldı. Gözetmenler tarafından uyulması gereken kurallarla ilgili bilginin aktarılmasının ardından sınav heyecanı başladı.

Erbaa FEM Dershanesi Müdürü Yusuf Yonca, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde öğrencilerine yönelik prova niteliğinde bir sınav uygulaması yaptıklarını söyledi. Sınava 600 öğrencinin katıldığını belirten Eker, sınav sayesinde öğrencilerin heyecanı yenmelerini ve tespit edilen son eksikliklerin giderilmesine imkan sağlamak istediklerini anlattı.

Öğrencilerden, Elif Gürer, gerçek sınavın son provasına girmenin heyecanını yaşadığını aktardı. Gürer, "Bugün çok heyecanlıyım. Gerçek sınavın son provasına gireceğim. Sınav sonucunda eksik yönlerimizi tespit edip bunlar üzerinde yoğunlaşacağım. Bu sınav o anlamda bizim için iyi olacak." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 13:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?